Losse Veter Magazine

Naast de website brengt Losse Veter zesmaal per jaar een tijdschrift uit met uitgebreide achtergrondverhalen, fotoreportages, interviews, columns en adviezen op het gebied van training en voeding. Verkrijgbaar in boekhandel, supermarkt en kiosk, of neem een abonnement.

Losse Veter #24

Losse Veter #24

In dit zomernummer onder andere een uitgebreid interview met Dave von Raven van The Kik, die vertelt hoe hij enkele jaren geleden het roer flink omgooide. Hij had nog nooit in zijn leven gesport. ‘Dat lijf schrok zich de tering, joh.’ In dit nummer ook het verhaal van Michaelrobbert Brans en Rick Geurtsen, die allebei een been verloren en nu samen willen gaan hardlopen over de Chinese Muur. Ultralopers Thomas Dunkerbeck, Léonie van den Haak en Pascal van Norden vertellen over hun passie voor de extreem lange afstanden en hoe zij hier voor trainen.

En verder in dit nummer:
– vreemdgaan voor hardlopers
– baas over je brein
– 4 oefeningen ter voorkoming van stijve kuiten
– 5 Tibetaanse oefenen
– 4 recepten: Salades 2.0

Nummer 24 biedt wederom een breed aanbod aan interviews, achtergrondverhalen en informatie over voeding, training en verzorging.

Neem nu een abonnement
  Losse Veter #23

  Losse Veter #23

  Losse Veter magazine #23 is vanaf nu verkrijgbaar. In dit lentenummer wederom een breed aanbod aan interviews, achtergrondverhalen en informatie over voeding, training en verzorging. Zo is er ruim aandacht voor de laatste zomermode met een uitgebreide fotoshoot.

  Verder vertelt de sympathieke Belgische marathonloper Bashir Abdi over zijn opmerkelijke marathondebuut in Rotterdam. Een valpartij bij de start levert hem flinke schaafwonden op. Toch vervolgt hij zijn weg en loopt hij naar een prachtige eindtijd. Ondanks de harde confrontatie met de marathon is de jonge atleet op slag verliefd op de marathon. Ook andere lopers delen hun liefde voor de lange afstand in dit magazine. Vier lopers vertellen over de bijzondere tatoeage die ze hebben laten zetten.

  Daarnaast veel aandacht voor training. Met onder andere:
  – 10 handvatten om beter te presteren
  – 7 valkuilen bij het opstarten met lopen
  – 4 niveaus van vermoeidheid
  – 4 oefeningen om van eendenvoeten af te komen
  – 3 voordelen van yoga voor hardlopers

  Neem nu een abonnement
   Losse Veter #22

   Losse Veter #22

   Oud-judoka Edith Bosch vertelt hoe sport inmiddels weer in teken staat van plezier. De vrouw die het tijdens haar professionele carrière vooral van explosieve kracht moest hebben, heeft nu de marathon op haar bucketlist staan. Voor Khalid Choukoud staat dit voorjaar Rotterdam op het programma. De talentvolle atleet heeft daar iets recht te zetten, zo vertelt hij in dit magazine. Charlotte Spee zal ook starten in Rotterdam. Zij heeft niets recht te zetten, maar loopt deze afstand om een periode van verdriet en rouw af te sluiten. Naast de vele marathonverhalen is er ook een uitgebreide schoenenspecial. We laten de nieuwe modellen zien, de trends en geven tips waar je op moet letten bij de aanschaf van je schoenen. We nemen een kijkje in de keuken van het populaire Zwitserse merk On. En uiteraard is er weer veel aandacht voor voeding, training en oefeningen in dit nummer.

   Neem nu een abonnement
    Losse Veter #21

    Losse Veter #21

    In dit nummer deelt cabaretier Dolf Jansen zijn passie voor het lopen. ‘Niks is heilig, ook het hardlopen niet. Maar voor mij wel levensbepalend.’ Topatlete Maureen Koster vertelt hoe ze haar postolympische dip overwon door de liefde voor het lopen. Verder zien we hoe de Afrikaanse lopers het trailrunnen ontdekken, hoe hardlopen je kan begeleiden naar een baan en geven experts een voorspelling wanneer de marathon voor het eerst onder de magische grens van twee uur wordt gelopen.

    En uiteraard bevat dit nummer weer een flinke dosis nuttige trainingstips, effectieve oefeningen en gezonde recepten. Zo geven we eenvoudige tips om je zelf in deze gure dagen gemotiveerd te houden om te blijven lopen, vertelt Frank Heldoorn welke simpele lessen we kunnen leren uit de trainingsschema’s van de Afrikaanse toplopers. René van Engelen laat zien hoe je in 10 minuten een effectieve bodyweight workout volbrengt. We hebben het over het nut van hardlopen met muziek, over de juiste pasfrequentie, het verbeteren van je loopefficiëntie en nog veel meer.

    Neem nu een abonnement
     Losse Veter #20

     Losse Veter #20

     Losse Veter magazine 20 ligt in de winkels. In dit nummer vertelt topatlete Jip Vastenburg over het diepe dal waar ze in terecht kwam tijdens het mooiste toernooi op aarde. Duncan Stutterheim, de grote man achter feesten als Sensation White, vertelt hoe hij in de ban raakte van de sport en hoe hij niet begrijpt dat we miljarden in de gezondheidszorg stoppen zonder over de rol van sport na te denken. Daarnaast vertelt Frank Heldoorn over de nut en noodzaak van heuveltraining en gaat voedingsdeskundige Miriam van Reijen op zoek naar het geschikte dieet voor lopers. Dit en meer in het 124 pagina’s dikke najaarsnummer.

     Neem nu een abonnement
      Losse Veter #19

      Losse Veter #19

      Losse Veter magazine nummer 19 is verschenen. In dit nummer aandacht voor lopers die anders zijn, die hun eigen pad kiezen. Zo vertelt atlete Nadine Visser, die onlangs goud won op de Universiade, over de persoonlijke keuzes op weg naar succes. Jeroen van Inkel, de man die de Nederlandse radio opnieuw uitvond, is niet bang om te lopen na zijn hartaanval. Ondernemer Jan Struycken deed al aan trailrunning toen niemand dit woord nog kende in Nederland. Fysiotherapeut René van Engelen leert ons te bewegen als dieren. We besteden aandacht aan drie topatleten die worden getraind door hun partner.

      Neem nu een abonnement
       Losse Veter #18

       Losse Veter #18

       In dit nummer onder andere een uitgebreid interview met oud-voetballer Daniël de Ridder, die in het hardlopen een nieuwe uitlaatklep heeft gevonden. Hoofdredacteur Klaas Boomsma die naar aanleiding van zijn boek Ren voor je leven het gesprek aangaat over hardlopen en verslaving. Een hardloopverhaal van niemand minder dan Jessica Durlacher. En Frank Heldoorn laat je zien hoe je ook tijdens de vakantie optimaal fit kunt blijven.

       En verder een inspirerend interview met Anouschka Pruijsers die op krukken de strijd aangaat tegen chase car en kanker. Een interview met trailrunner Geordie Klein, die vorig jaar verrassend Nederlands kampioen werd. Een portret van de KLM die al jarenlang met enorme aantallen werknemers deelnemen aan de Dam tot Damloop, een kijkje achter de schermen bij de Bredase Singelloop.

       Neem nu een abonnement
        Losse Veter #17

        Losse Veter #17

        Hardlopen is waarschijnlijk de oudste sport die er bestaat. En tegelijkertijd is het een van de nieuwste sporten. Hardlopen is de laatste jaren bezig met een enorme vernieuwing. Het staat niet langer alleen in het teken van zo snel mogelijk van A naar B komen. Het gaat ook over plezier, gezondheid en zelfs teamspirit.

        Die veelzijdig komt ook in het nieuwe magazine weer tot uiting. Van topatlete Susan Krumins tot topkok Jacob Jan Boerma. Van trailrunning tot obstacle running. Van een betere vetverbranding tot slimme trainingshorloges. Van het sadisme van een ultrarun tot het plezier van een social run.

        Neem nu een abonnement
         Losse Veter #16

         Losse Veter #16

         In Losse Veter magazine 16 staan we uitgebreid stil bij de marathon, die magische afstand die iedere loper zo intens beleefd. Of je nu een topatleet bent als Michel Butter, voor wie alles in het teken staat van een mooi resultaat, of Thomas Acda, die het lopen van een marathon ziet als het kijken van een hele lange film. We staan ook uitgebreid stil bij de voeding, het beteugelen van de zenuwen en de krachtoefeningen die ervoor zorgen dat je beslagen ten ijs komt.

         En er is meer. Drie vrouwelijke politici vertellen hoe het hardlopen hen helpt het hoofd leeg te maken in deze hectische tijd, zo vlak voor de verkiezingen. Ook voor Victor Mids, bekend van zijn programma MINDF*CK zoekt de rust in zijn hoofd door zijn loopschoenen aan te trekken.

         Neem nu een abonnement
          Losse Veter #15

          Losse Veter #15

          Vanaf vandaag ligt Losse Veter magazine nummer 15 in de winkel. Aan het begin van het jaar kunnen we natuurlijk niet om de goede voornemens heen. In dit nummer komen een aantal mensen aan het woord voor wie het goede voornemen om te gaan lopen heeft geleid tot een liefde voor de sport. En wist je dat je een slechte gewoonte niet zomaar kunt uitschakelen? De oplossing is om de slechte gewoonte te vervangen door een goede. Hoe je dat doet, lees je eveneens in dit magazine.

          LVM15_spreads_770

          Voor veel lopers betekent 1 januari ook de start van de voorbereiding richting een voorjaarsmarathon. In dit nummer scheppen we overzicht in het woud van trainingsadviezen en schema’s. Voor elk niveau geven we een helder overzicht van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten. Topatleten Khalid Choukoud en Koen Naert geven je bovendien een aantal handige tips en fysiotherapeut René van Engelen besteed aandacht aan een aantal oefeningen om de voorbereiding blessurevrij door te komen.

          En verder: De olympische zusjes De Witte, trailrunster Ragna Debats die onlangs derde werd bij het WK, inspirator Bertus van Elburg, Thijs Zonneveld, de ‘marathonfreaks’, en veel informatie over voeding, kleding en inspirerende columns.

          Neem nu een abonnement
           Losse Veter #14

           Losse Veter #14

           Plezier, dat is waar dit nummer om draait. Lopers weten welk plezier deze sport hen te bieden heeft. Maar soms raak je het plezier in het lopen namelijk kwijt. Het weer zit niet altijd mee, zeker in deze periode niet. Een pijntje gooit roet in het eten. Of de gedachte aan weer datzelfde rondje. Het plezier kan van de andere kant ook omslaan in fanatisme. Dat ondervond presentatrice Saar Koningsberger. Zij vertelt openhartig hoe dwangmatig de gang naar de sportschool op een bepaald moment werd. ‘Ik was heel streng voor mezelf en was echt superdun, had een heel laag vetpercentage en ging alleen maar voor droog. Maar toen vind ik ook mijn leven niet meer zo superleuk. Dan zat ik met een kop thee terwijl iemand me had uitgenodigd voor een wijntje.’ Inmiddels heeft ze door het hardlopen de balans weer gevonden.

           Ook ultraloopster Léonie van den Haak ging onlangs bij zichzelf te rade waarom ze urenlang op pad ging. ‘Mijn conclusie was onthutsend: ik doe het helemaal niet voor records of om te mogen piesen in een bekertje, niet om al die lelijke bekers en FINISHER t-shirts. Zelfs niet voor de vluchtige aandacht en de volle timeline. Ik doe het eigenlijk alleen maar zodat ik in de voorbereiding ongegeneerd al die uren alleen in het donker, bikkelend in de kou kan doen wat ik het liefst doe. Gewoon lekker lopen. Je zou het eens moeten proberen.’

           LVM14_spreads

           Dit magazine is een handleiding voor plezier in het lopen. Lopers vertellen niet alleen waarom zij zo genieten van het lopen. We bieden ook de middelen om het lopen leuk te houden. Een aantal topatleten en trainers vertellen waarom alternatieve training goed is om blessures te voorkomen en ook een fijne afwisseling kan zijn op het lopen. Ook sportpsycholoog Marco Hoogerland probeert de prestatiedruk bij zijn sporters weg te halen door ze terug te brengen naar de reden waarom ze ooit begonnen: plezier in de sport.

           En verder in dit nummer: een uitgebreide special over wintermode, experts aan het woord over het belang van een goede sporttest, voedingsdeskundige Armand Bettonviel over eiwitspreiding, verslag van het WK Obstacle Running, een kijkje achter de schermen bij de TCS Amsterdam Marathon en nog veel meer.

           Neem nu een abonnement
            Losse Veter #13

            Losse Veter #13

            In dit nummer blikken we kort terug op de belangrijkste Nederlandse prestaties tijdens de Olympische Spelen. En ook Ben Jonhson blikt terug. De gevallen sprinter bracht onlangs zijn biografie uit, waarin hij zijn opmerkelijke levenswandel uit de doeken doet. Van Big Ben tot Bad Ben.

            Maar we kijken vooral vooruit. Vijf bekende Nederlanders, waaronder tv-kok Ramon Beuk en model Joëlle Witschge, blikken vooruit op hun deelname aan de New York City Marathon. Richard Douma, die dit jaar liet zien bij de beste atleten van Europa te horen, laat zien dat hij niet alleen over snelle benen beschikt. We ontleden zijn winnaarsmentaliteit. En Victor Vlam, die een aantal jaren in het campagneteam van Barack Obama werkte, concludeert dat het somber gesteld is met de fitheid van de Amerikaanse presidentskandidaten. Een schril contrast met presidenten als Obama, Clinton en vader en zoon Bush.

            LVM13_spreads

            Ook is er weer ruimschoots aandacht voor voeding, training en verzorging. Voedingsexpert Asker Jeukendrup vertelt over de sportvoeding van de toekomst. En trainen we binnenkort allemaal met vermogensmeters? Als het aan Hans van Dijk, Ron van Megen en Guido Vroemen ligt wel. Zij leggen de voordelen uit. Wel eens van het woord ‘flossen’ gehoord. Vast wel? Maar wist je dat je ook je bindweefsel kunt flossen? Fysiotherapeut René van Engelen is enthousiast.

            Neem nu een abonnement
             Losse Veter #12

             Losse Veter #12

             Het extra dikke zomernummer van Losse Veter ligt in de winkels. In dit nummer onder andere een uitgebreid portret van Dafne Schippers aan de hand van interviews met haar familie, vriend en trainer. Zij geven een bijzonder inkijkje in het leven van de vrouw die afgelopen jaren uitgroeide tot een sprintfenomeen. Het is tevens een liefdevol portret van een familie die elkaar door dik en dun steunt.

             LVM12_spreads

             Het is diezelfde liefde voor de sport en voor elkaar die van het interview met Jolanda Keizer en Rivkah op het Veld spat. De twee leerden elkaar kennen op de burelen van NOS Studio Sport waar de vonk oversloeg. Beau van Erven Dorens laat zen dat sport en liefde soms niet samengaan. De sportfanaat zoekt regelmatig de uitdaging in de sport, maar op het moment dat zijn vrouw ernstig ziek is, dan moet alles wijken voor de liefde.

             En verder in dit olympische nummer aandacht voor Eliud Kipchoge, de grote kanshebber op olympisch marathongoud. En Abdelkader Benali blikt terug op zijn vijf mooiste olympische momenten.

             Daarnaast in dit nummer weer veel aandacht voor voeding, training en mode. Kortom, een zeer divers nummer waarin het hardlopen in zijn volle breedte aandacht krijgt. Van atletiek tot trailrunning en obstacle running.

             Neem nu een abonnement
              Losse Veter #11

              Losse Veter #11

              Het mei-juninummer is een ode aan de hardlopende vrouw in al haar verschijningsvormen. Aan de ene kant is er de topatlete in de persoon van Olivia Borlée, die de aanstichtster was van een bijzonder verhaal in de Belgische sportgeschiedenis. De atlete die, geïnspireerd door de prestaties van Kim Gevaert, op atletiek wilde. Haar vader werd haar trainer en haar broers volgden al snel. Inmiddels zijn de Borlées uitgegroeid tot een familiebedrijf met een olympische missie.

              LVM11_spreads

              Aan de andere kant van het spectrum staat de driedimensionale vrouw, zoals sportarts Desirée Wierper-Heijnen haar omschrijft. Deze vrouw leeft een druk bestaan waarin het haar lukt om aandacht voor gezin, werk en sociaal leven te combineren. En sport kan zorgen voor de juiste balans, zo betoogt Wierper-Heijnen. Joan Avé, Helen Hofstede en Fleur de Vries vertellen hoe zij als moeders met een ambitieuze baan daarin slagen.

              Ook Jet van Nieuwkerk wil met haar nieuwe boek laten zien hoe zij inmiddels de juiste balans gevonden heeft tussen obsessief afzien en gezond genieten. Door het sporten vond ze zichzelf terug, wat ze andere vrouwen ook wil laten ervaren. Het is haar missie geworden om vrouwen te overtuigen dat sport hun kan helpen in het vinden van de juiste balans.

              Neem nu een abonnement
               Losse Veter #10

               Losse Veter #10

               Een nummer boordevol prachtige achtergrondverhalen, interessant voedings- en trainingstip en inspirerende columns.

               In dit nummer een aantal prachtige verhalen hoe hardlopen het leven van mensen kan veranderen. Acteur Nasrdin Dchar bijvoorbeeld, die begonnen is met hardlopen om de verbondenheid tussen mensen weer te vergroten. Verder vier aangrijpende verhalen van lopers voor wie de marathon een middel werd om een moeilijke periode in hun leven af te kunnen sluiten. En Kim Dillen vertelt hoe haar prestaties meegroeiden met haar persoonlijke ontwikkeling. Ooit was ze bang voor de wereld is ze uitgegroeid tot een topatlete die dit jaar voor het eerst in oranje mag lopen.

               LVM10_spreads_250_edited-1

               En avonturier Ralph Tuijn, vooral bekend van roei-expedities, heeft ook in het lopen geprobeerd grenzen te verleggen. Kamerlid Michiel van Nispen laat zien hoe zijn passies hardlopen en politiek steeds meer met elkaar verweven raken. En Olga Commandeur vertelt hoe zij nu al decennialang anderen weet te inspireren om in beweging te blijven. En uiteraard is er weer volop aandacht voor voeding, met recepten van Miriam van Reijen, psychologie, lichamelijke verzorging, mode en producten. En als bonus: 21 tips van 3 toptrainers.

               Neem nu een abonnement