2010 Singelloop Utrecht

2010 Singelloop Utrecht
  • Datum: 26 september 2010
  • Locatie: Utrecht

Groot geworden in de jaren twintig van de vorige eeuw, verdween de oudste stratenloop van het land ook drie keer voor vele jaren… om even vaak sterk terug te keren.

De eerste stratenloop in Nederland werd op 30 mei 1925 gehouden. De organisatie werd in amper twee maanden uit de grond gestampt. Het aantal mensen, waarop Nico Munzert (organisator van het eerste uur) zo hoopte, kwam er ook. Met vele tienduizenden zelfs. In 1929 stelt voorzitter Walsmit van de Utrechtsche Provinciale Athletiek Bond vast dat al dat volk in de eerste jaren nog kwam kijken naar een stel gekke hardloopers: ,,Thans komt men voor de strijd en de sport zelf.’’

Prominente winnaars
De legendarische Jan Zeegers won in de eerste jaren vier keer in Utrecht. De Singelloop kent een erelijst om te zoenen, met Wim Slijkhuis, Simon Petitt, Nico Baars Steinemann, Gerard Nijboer, Emiel Puttemans, Carla Beurskens en Lornah Kiplagat, Haico Scharn, Jef Lataster, Bert van Vlaanderen, Simon Vroemen, Aart Stigter en Klaas Lok, die met vijf zeges recordhouder is.

Nieuwe start-/finishlocatie Park Lepelenburg
Het parkoers van de Singelloop is aan de traditie van voorgaande jaren aangepast en loopt nu helemaal rond de singels om de oude binnenstad, zoals dat past bij de rijke historie. Start en finish zijn nu bij de Maliesingel en het Lepelenburg. Het parkje nabij het Spoorwegmuseum is ook passend bij die historie. Logistiek gezien ook een verbetering, zo zal blijken. Park Lepelenburg is er voor gemaakt: de Singelloop kan nu doorgroeien. Kende het evenement vorig jaar nog een plafond van zo’n 7000 deelnemers, vanaf nu kan het doorgroeien naar 10.000 atleten en meer.

Programma

12:00 uur start      1,5 km      PwC Kids Run
12:30 uur start     10 km     Singelloop Utrecht
12:30 uur start     10 km     GVU-Bedrijvenloop

Nieuws

Video's