Spelen wil marathon nog vroeger in de ochtend

De organisatoren van de Olympische Spelen van Tokio 2020 hebben voorgesteld de start van de marathons nog vroeger te houden. Zowel de mannen als de vrouwen zouden om 07.00 uur vertrekken voor hun wedstrijden over 42,195 kilometer. Vanwege de mogelijke hitte is bij de internationale atletiekunie IAAF een verzoek ingediend dat tijdstip te vervroegen naar 05.30 uur of 06.00 uur. Lees verder op Telegraaf.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Het is niet ideaal om een marathon te doen in de hitte. Een uur vervroegen kan enorm veel schelen. 6 in de ochtend is een prima starttijd waar goed op voorbereid kan worden. 5:30 is alleen wel weer heel vroeg.

 • Jeroen romeijn

  Uitzend rechten zullen de doorslag geven . Maar is 9 uur in de avond niet beter. Of 10 uur. Met kunstlicht.

  Als je 8 uur start komt je uiterlijk half elf binnen bij de vrouwen. Is het dan echt al zo heet aldaar.

  • Half elf kan echt kokend heet zijn ja.

   Kunstlicht zou ook een optie kunnen zijn. Ik vermoed alleen dat dit wel erg ver uit de comfortzone is van de meester lopers. Die zijn toch gewend aan racen in de ochtend.