Schippers in Turkije herenigd met Bennema: ‘Erg behoefte aan’ [video interview]

Dafne Schippers keert terug naar de basis, naar het oude vertrouwde. Oftewel, terug naar de coach onder wie ze haar doorbraak als sprintster beleefde: Bart Bennema. “Fijn om weer in het oude ritme te komen.”

Acht jaar lang werkten Schippers en Bennema samen. En met succes, getuige onder meer haar gouden plak op de 200 meter tijdens de WK in Peking (2015) en het olympisch zilver in Rio het jaar daarop. Maar in maart van vorig jaar werd het stokje door Bennema overgedragen aan de Amerikaan Rana Reider. Met als doel de volgende stap te maken in haar loopbaan. Bekijk het video interview bij de NOS

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>