Levenslange schorsing voor valsspelers bij halve marathon

Bij de halve marathon van Shenzhen is afgelopen weekeinde op grote schaal vals gespeeld. De organisatie kwam er via camerabeelden en foto’s van toeschouwers achter dat liefst 237 deelnemers een gedeelte van het parcours hadden afgesneden. Ook liepen achttien mensen mee met valse startnummers en waren er drie lopers die zelfs zonder startnummer de wedstrijd over ruim 21 kilometer aflegden. Lees verder op AD.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Met vals startnummer en zonder startnummer meelopen levert een levenslange schorsing op. Afsnijden is 2 jaar schorsing.
    Mijn ontgaat de logica van de grote verschillen in de opgelegde straf.

  • Dennis Teuling

    Iemand (levenslang) schorsen omdat hij/zij zonder startnummer meeloopt lijkt me überhaupt een vreemde straf… Loopt ie volgend jaar toch wéér zonder startnummer mee?!?

    Ik denk (als je niet voor de medailles mee doet) dat je met het afsnijden alleen jezelf voor de gek houdt..