Dafne Schippers zoekt een coach: wie krijgt de sprintster weer aan de praat?

Dafne Schippers moet op zoek naar een nieuwe sprintcoach, minder dan twee jaar voor de Zomerspelen van Tokio. Wordt het weer een buitenlander? Is haar eerste coach Bart Bennema een optie? Of durft de Atletiekunie een radicale keuze aan?

Bij de komst van atletiekcoach Rana Reider naar Nederland, vier jaar geleden, werd een ronkende vergelijking niet geschuwd. ‘Het is zoiets als Louis van Gaal die naar Swaziland gaat’, zei Charles van Commenée van sportkoepel NOCNSF over de Amerikaan die buiten de kleine kring van de atletiekcoaches nauwelijks bekendheid genoot. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Ik neem aan dat de trainingen en periodisering die haar naar 21.63 en 10.81 gebracht hebben nauwkeurig gedocumenteerd zijn. Dit zijn tijden die ook nu goed zijn voor goud. Het wiel opnieuw uitvinden lijkt me dus niet nodig. Geforceerd breuken lijmen kan volgens mij alleen maar een tijdelijke optie zijn. Is het niet belangrijker om iemand te vinden die als eerste qua persoonlijkheid bij haar aansluit?

  • Dat zijn een hele hoop omstreden (doping-)coaches in één krantenartikel.
    Schippers het haar aanzien moet toch in staat zijn een geschikte niet omstreden coacht te vinden?

  • @ cloxxki Dat lijkt mij ook, Dafne is duidelijk een gevoels mens, dus in de eerste plaats een coach die past bij haar karakter en persoonlijkheid en waar ze vertrouwen in kan vinden.
    Er zijn genoeg coaches,’ ook in Nederland die de atletiek vakkennis hebben,maar het gaat er ook om dat Dafne in mentale balans en met een big smile de trainingen af kan werken.

    • En vooral, een trainer die zijn atlete niet langer vooral op kracht, en veel te weinig op lenigheid, laat trainen. Het deed pijn aan de ogen om Dafne Schippers de laatste twee/drie jaren te zien lopen. Hoekig, wringend, wroetend… Laat haar weer het plezier in het lopen en het spurten ervaren….. en de resultaten volgen vanzelf..