Van Commenée: ‘Niet onlogisch als Bennema weer coach van Schippers wordt’

Charles van Commenée, hoofdcoach van de Atletiekunie, sluit niet uit dat Dafne Schippers weer structureel gaat samenwerken met Bart Bennema, de coach met wie ze in het verleden grote successen behaalde. De 26-jarige atlete is op zoek naar een nieuwe coach nadat Rana Reider dinsdag bekendmaakte dat hij vanwege familieomstandigheden terugkeert naar de Verenigde Staten. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Dat Charles het niet onlogisch vindt als Dafne Schippers weer bij Bart Bennema gaat trainen snap ik wel.
  Maar de vraag is of Bart dat wel zo’n goede oplossing vind. Ik denk dat het voor hem erg moeilijk is om zich in de nieuw ontstane situatie te schikken.
  Toch zou ik als ik hem was “over mijn schaduw stappen” en de uitdaging aangaan. Gewoon proffesioneel “met een schone lei” beginnen en proberen samen met Dafne er iets moois van te maken.

  • @Bert

   Ik weet niet hoe getroebleerd de verhoudingen zijn. Maar geforceerd over schaduwen stappen en “professioneel met een schone lei beginnen” kan alleen maar tijdelijk werken. Als beide partijen elke morgen met de mondhoeken naar beneden naar Papendal gaan komen er geen topprestaties volgens mij. Hoe professioneel ook maar zonder een gezonde dosis plezier geen resultaten! En dan heb ik het nog niet eens over de negatieve bijwerkingen die het zou kunnen hebben om de rest van de groep Bennema. Ik wens Van Commenee en direct betrokkenen bveel wijsheid toe.

 • Dat kan van Commenee op dit moment vinden en uiten maar als deze woorden in dit interview van augustus 2018 juist zijn opgetekend, denkt Bennema anders over een terugkeer van Schippers. Verder is Schippers overgestapt omdat ze dacht dat een andere coach, een andere aanpak en frisse wind haar nog sneller kon maken. Dit is anders uitgepakt de periode van wennen aan deze andere aanpak is mi ruim voorbij. De vraag is nu ook of de atleten binnen de groep onder Bennema open staan voor een terugkeer van Schippers. Als Bennema akkoord zou gaan zal hij moeten eisen dat het op zijn manier en onder zijn voorwaarden zal moeten gaan. Hij is een kampioenenmaker en een topcoach geworden en kan mag gewoon eisen stellen. Vervolgens zal Schippers dit moeten accepteren. Kortom wordt vervolgd! https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/10/je-kunt-niet-altijd-maximaal-presteren-a1612814