Rana Reider stopt als bondscoach Atletiekunie

De Amerikaanse coach Rana Reider stopt als bondscoach van de Atletiekunie. In verband met familieomstandigheden keert Reider op korte termijn terug naar de USA.

De trainingsgroep van Rana Reider wordt tijdelijk ondergebracht bij bondscoaches Bart Bennema en Rogier Ummels. Technisch Directeur Ad Roskam en de onlangs gestarte hoofdcoach Charles van Commenee werken ondertussen aan een definitieve oplossing. De Nederlandse selectie vertrekt op 18 november voor een trainingsstage naar Turkije.

Rana Reider trad in 2014 in dienst van de Atletiekunie als bondscoach sprint en estafettes en vestigde zich met een aantal internationale topatleten op het Nationale Trainingscentrum Papendal. Naast Dafne Schippers trainden sprintsters Naomi Sedney en Madiea Ghafoor en de sprinters Hensley Paulina, Taymir Burnet en Chris Garia in het team van Rana Reider.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Als er bij ons op het werk een manager op een zijspoor beland is dit altijd met iets als “goed wederzijds overleg” of “zoekt nieuwe uitdagingen”. Deze reden is dus een nieuwe voor mij. Maar wat maakt het uiteindelijk uit? Het gaat om de groep die hij onder zijn hoede had. Kunnen zij de opgaande lijn doortrekken of …….weer oppakken?

 • Volgens het persbericht van de Bond- en laten we hier maar van uit gaan- gaat Dafne “tijdelijk” weer onder de vleugels van Bart Bennema trainen. Het is te hopen dat Dafne en haar team in samenspraak met de Bond een trainer coach kunnen benoemen die het beste bij haar persoonlijkheid past. Voor wat betreft de vaktechnische kennis van een opvolger van Rana Reider, denk ik persoonlijk zijn er voldoende opties
  te vinden binnen de atletiekwereld.

  • Henk Kraaijenhof en Charlie Francis, met input van Ángel Hernández, Roberto Salazar en Dr. Ferrari. Vakmensen die elkaar goed verstaan.
   Trainen exclusief op Tenerife, in Oregon, Madrid en St. Moritz.
   Dan heb ik er goede hoop op.

   Maar liever gewoon terug naar Bennema en niemand anders in de buurt laten.

  • @Michiel
   Nooit gehoord van ironie ? In dit geval zelfs sarcasme. Dat er vandaag nog iemand komt aandraven met een topcrimineel als het over doping gaat, Kraaijenhof, is verbijsterend.

 • Ja, Zoef heeft zoals altijd, weer helemaal gelijk. Jammer dat de doodstraf afgeschaft is. Voor zo’n topcrimineel zou dat een passende straf zijn.

  • De Zwitserse Mujinga Kambundji is wel een stuk sneller gaan lopen sinds Henk Kraaijenhof haar traint 11.07 > 10.95. Sneller dan Schippers tegenwoordig. Betrapt op doping? Neuh …

   • Martijn Jorritsma

    Help me even, maar die samenwerking tussen Kambundji en Kraaijenhof was toch al weer binnen een paar weken afgebroken? Volgens de laatste berichten werkt ze nu samen met Steve Fudge.

 • Het onderwerp is het vertrek van een coach. Reagluurders halen er meteen weer doping bij. Een vast topic als de kans zich voordoet.
  Als je dit soort uitspraken opschrijft heb je dan je medicatie al ingenomen.? Met verbeten gezicht en witte knokkels zit je te tikken:)

   • @Martin
    Beetje raar verhaal van Kraaijenhof. Ik kan voor een deel wel met hem mee gaan maar beweren dat het effect van doping wordt overschat is m.i. toch niet echt staande te houden. Hoe kan het anders dat records uit de jaren 80 (bij de dames bv alle loopnummers t/m 800m, ver, kogel, discus, zevenkamp etc) nog steeds niet zijn gebroken? Dit ondanks verbeterde trainings- en voedingsmethoden en medische begeleidng? Toen gooide “vrouwen” bv 23 m met de kogel en nu ben je de absolute topper als je 21m stoot. Twee meter verschil! Ik neem aan dat hij (en ook Schippers) toch niet terug naar die anabolentijd willen? Dopingbestrijding is nodig ook al zal je die strijd natuurlijk nooit winnen. Dat topsport betekent dat je jezelf in een (licht)grijs gebied moet begeven voor die laatste tiende van een seconde lijkt me wel duidelijk. Ik ben niet naïef. Kraaijenhof heeft bewezen dat ie weet wat nodig is voor de top. De recente resultaten van Kambundji maken dat nog maar eens duidelijk.

 • Ik dacht altijd dat die gast Henk heette, maar sommigen hier nemen het niet zo nauw met de waarheid. En wie weet wat zijn mening is over de Zwarte Piet discussie? Zal ook wel crimineel zijn. Maar doping doet het altijd goed, het wordt er altijd met de haren bij getrokken als vrijetijdsbesteding voor reagluurders

 • Ook jij gaat niet op het onderwerp inen komt niet met iets inhoudelijks. Je ratelt in feite maar een beetje door.
  Ik ben zeer goed geïnformeerd googlen is niet nodig:)

  • @Michiel: Ik geloof best dat je goed geïnformeerd bent. Maar dan begrijp ik niet je verbazing dat doping ter sprake komt na het noemen van de naam van Henk (niet Hans inderdaad!) Kraaijenhof. En wellicht ben ik daarin wat naïef, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat nog steeds uit naar coaches en sporters die afstand nemen van dopinggebruik ipv de effecten daarvan bagatelliseren.

   • Inderdaad, Michiel maakt zich hier volledig belachelijk door te veinzen verrast te zijn dat de naam Kraaijenhof hevige reacties uitlokt. Ofwel is hij totaal niet op de hoogte van wat Kraaijenhof op zijn kerfstok heeft, en wat hij naïeve atleten aangedaan heeft. Ofwel speelt Michiel spelletjes. Ofwel vindt hij dat doping maar iets triviaal is, geen wezenlijke invloed heeft op prestaties, geen ‘cleane’ atleten kansloos maakt, en dus maar moet geduld worden. Wat het statuut van Michiel ook is in de (atletiek)sport, zijn houding en slechte voorbeeld voor (jonge) sporters is bedroevend.

 • @zoef Vaak is er maar een klein zetje nodig om de aard van een beestje naar voren te laten komen. Onder welke naam kras je op Geenstijl?