Michel Butter na cross in Mol: ‘Op mijn basisduurwerk kan ik al aardig mee’ [+ video]

Twee weken geleden won Michel Butter in Amsterdam de nationale titel op de marathon. Vandaag stond hij aan de start in Mol om te crossen door het bos en over mul zand. ‘Mijn pijlen zijn gericht op volgend voorjaar. En ik wil graag crossen en het EK cross gelopen. Ik had heel veel zin om door te pakken en was ook heel erg gemotiveerd om hier weer te crossen.’

De race werd gewonnen door de Duitser Samuel Fitwi en Michel Butter kwam als tiende over de streep. ‘Dit was de eerste snelheidsprikkel. Op mijn basisduurwerk kan ik best wel aardig mee maar mijn anaerobe systeem is nog veel te dun. En daar hoop ik de komende weken wat stappen in te maken.’

Michel Butter Mol 2018 from Losse Veter on Vimeo.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>