Desisa wint spannende marathon New York, vierde zege Keitany

De ontknoping was spannend in de New York Marathon. De Ethiopiër Lelisa Desisa was in de slotfase op weg naar de zege in de prestigieuze marathon, maar zag zijn landgenoot Shura Kitata tot op een paar meter naderen. Desisa zegevierde uiteindelijk in 2.05.59.

Tweede tijd ooit in New York
Kitata finishte als tweede in 2.06.01. De Keniaan Geoffrey Kamworor, vorig jaar winnaar in New York, finishte nu als derde. Hij noteerde 2.06.26. De winnende tijd van Desisa was de tweede bij de mannen ooit in New York. Het parcoursrecord, gelopen in 2011, blijft met 2.05.05 op naam staan van Geoffrey Mutai. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>