Wereldkampioene obstacle running Sabine Spreen: ‘Twee weken voor het WK lag ik nog in het ziekenhuis’

‘Vorig weekend ben ik in London wereldkampioen Obstacle Course Racing geworden in mijn leeftijdsklasse. Totaal onverwachts. Twee weken voor het WK was ik nog opgenomen in het ziekenhuis. Ik heb een auto-immuun ziekte waardoor in mijn lever een bepaald eiwit te weinig aangemaakt. Hierdoor kan ik plotseling ziek worden, wat vaak gepaard gaat met een ziekenhuisopname. Door mijn auto-immuunziekte kan ik mijn lichaam minder belasten. Ik kan bijvoorbeeld minder trainen dan de concurrentie. Dat maakt voor mij persoonlijk deze overwinning extra mooi.’ Lees verder op AsserCourant.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>