Hardlooproute geopend in Corversbos

Onder toeziend oog van de ambassadeurs van de NN Zevenheuvelenloop is vandaag een hardlooproute door het Corversbos in Hilversum geopend. De hardlopers uit de Club van 35 hebben de route direct in gebruik genomen. Boswachter Hanne Tersmette opende samen met directeur van Stichting Zevenheuvelenloop, Alexander Vandevelde de Hilversumse hardlooproute. De 5 kilometer lange ronde is ontwikkeld door Natuurmonumenten en Stichting Zevenheuvelenloop.

De hardlooproute in Corversbos is mogelijk gemaakt door de deelnemers aan de Stevensloop, Marikenloop en het Zevenheuvelenweekend. Bij hun inschrijving konden deelnemers kiezen voor een bijdrage aan Natuurmonumenten. Daarnaast werd de eigen vervoerstoeslag van de drie evenementen omgezet in een donatie aan de hardlooproutes. “Met deze nieuwe route hopen we nog meer mensen in beweging te krijgen en hardlopers te laten genieten van de natuur. Onze samenwerking met Natuurmonumenten past bij de duurzame visie van de Stichting Zevenheuvelenloop.”, aldus Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop.

Het startpunt van de route in het Corversbos ligt bij de parkeerplaats aan de Beresteinseweg. Eerder werden al routes aangelegd in bosgebied Heumensoord ten zuiden van Nijmegen en op de Veluwezoom bij Rheden. Iedere route is goed uitgepijld met routepaaltjes zodat hardlopers de route makkelijk kunnen volgen. De komende jaren wordt het routenetwerk in samenwerking met NN verder uitgebreid door heel Nederland.

Ook in 2018 is Natuurmonumenten het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop. Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop is nog mogelijk tot en met woensdag 7 november via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>