Keniaan Kiptum bezorgt Valencia ook wereldrecord halve marathon bij de mannen

De Keniaanse atleet Abraham Kiptum heeft het wereldrecord op de halve marathon op zijn naam gebracht. Kiptum liep de 21,1 kilometer in Valencia in een tijd van 58.18. Daarmee was hij vijf seconden sneller dan de Eritreër Zersenay Tadese, die in 2010 in Lissabon het wereldrecord op zijn naam zette. Lees verder op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Met 3 man onder de 59 minuten, 10 man onder de 60 minuten en 17 man onder de 61 is dit wel een heel snel parcours. Over de winnaar is niet echt veel bekend . Het laat nog maar eens zien dat het aantal toplopers uit Afrika en het potentieel erachter enorm is.

    • Dit wereldrecord lijkt een beetje uit het niets te komen. Abraham Kiptum had op de 10km een pr van 27 hoog staan en op de marathon 2u05 (Amsterdam 2017). De doorkomst na 10km was nu onder de 28 minuten, op 15km ruim onder de 42 minuten. Ongelofelijke prestatie, met een tempo van 2:45 min/km

  • Wat opvalt aan het podium van deze race, is dat deze tijden nu in de top 8 van de snelste tijden ooit staan. Wie heeft er kennis van het opmeten van parcoursen van internationale wegraces?

  • Is er officiële
    communicatie over het meten. Is het parcours dit jaar vlak voor of na de race opnieuw gemeten? Ik las vandaag al dat een meetcertificaat 5 jaar geldig is.