Hordeloper Nick Smidt: ‘Ik heb alles over voor de Spelen’

“Vroeger droomde ik er al van om naar de Olympische Spelen te gaan. Maar nu komt dat heel dichtbij en nu wil ik het eigenlijk nog meer. Ik heb er alles voorover om daar aan mee te doen.” Was getekend: Nick Smidt (21) uit Assen. Afgelopen zomer maakte hij in Berlijn z’n debuut op de vierhonderd meter horde op het ‘grote’ EK.

Als jongetje van zes maakte Smidt kennis met atletiek bij AAC’61 in Assen. Tijdens de middelbare school sloot uit zich aan bij de lange-afstands-groep in Groningen en inmiddels traint hij in Apeldoorn. Speciaal voor trainsters Betty Hofmeijer verhuisde hij daar naar toe.
Lees hier verder en bekijk de reportage

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>