Hinke Schokker: ‘Laat mij maar lekker lopen, zonder al te veel gedoe’

Het begon met loopjes van vijf kilometer, omdat ze in het dagelijks leven zo snel buiten adem was. Inmiddels loopt Hinke Schokker (34) honderd kilometer in acht uur. De atlete uit Eastermar loopt pas drie jaar, maar gaat als een wervelwind tekeer.

Er heerst een complete stilte in de weilanden iets buiten Eastermar. In het dorp zelf, bekend van topmodel Doutzen Kroes en de miljoenen euro’s (53,9) die veel inwoners onderling mochten verdelen na het winnen van de Postcodekanjer in januari van dit jaar, gaat alles nog gewoon zijn gangetje. Maar heel af en toe schiet er een flits door het dorp. Een vrouw die niet bij te houden is, zelfs niet door haar eigen vriend en getraind marathonloper Paul van Snick. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Dennis Teuling

  “Om te trainen, wilde ik graag nog een tien kilometer lopen. Zo’n wedstrijd was er niet, ik zag alleen de honderd kilometer van Winschoten. Maar omdat deze uit tien rondjes van tien kilometer bestond, leek het me wel een goed plan. Ik kon immers uitstappen wanneer ik wilde.”

  Prachtig verhaal. Bijna te mooi om waar te zijn! Fantastische tijd natuurlijk.

  • “Fantastische tijd natuurlijk”.
   Maar het was nog veel sneller: 8 uur en 34 seconden (geen minuten). Dat ze de op één na snelste vrouw is op de 100 km is dan weer een overdrijving; wel de op één na snelste Nederlandse vrouw. En geen geneeskunde gestudeerd maar fysica. En één uur 45 seconden op de eerste halve marathon zal één uur 45 minuten geweest zijn.
   Slordige krant dat Friesch Dagblad.

   • Hinke Schokker

    Friesch dagblad is een prima blad hoor ik had misschien eerst even moeten vragen er eerst doorheen te lezen voor het gepubliceerd werd. Bedankt voor je correcties