Galen Rupp: ‘Ik heb altijd veel respect voor de marathonafstand’

Galen Rupp won in Rio brons op de marathon en eerder dit jaar scherpte hij in Praag zijn pr op de marathon aan tot 2u06’07”. Nu is de atleet van Alberto Salazar in voorbereiding op de marathon van Chicago, die hij vorig jaar won. Vandaag liep de Amerikaanse atleet voor het eerst in Nederland een wegwedstrijd. In Tilburg bij de Ten Miles liep hij naar een derde plaats en met zijn tijd van 46’23” bleef hij 10 seconden boven het Amerikaanse record. ‘Ik heb een zware trainingsperiode achter de rug en heb nu een paar wedstrijden nodig. Hier in Tilburg ligt een mooi vlak parcours met en fantastische ambiance.’

Rupp heeft inmiddels 6 marathons gelopen en we vroeg hem of hij de marathon beheerst. ‘Oh nee, je bent steeds lerende. Op het moment dat je denkt dat je het allemaal weet, wordt je snel weer met beide benen op de grond gezet. Ik heb altijd veel respect voor de afstand en ik denk dat je je altijd moet blijven proberen door te ontwikkelen en aanpassen als atleet anders word je laconiek en word je uiteindelijk slechter. Dus ik probeer me altijd te verbeteren, nieuwe wegen vinden en met elke marathon leer ik weer een beetje meer.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>