Olympisch kampioen tienkamp geeft doping toe

De Duitse atleet Christian Schenk heeft toegegeven tijdens zijn loopbaan verboden middelen te hebben gebruikt. Tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoul pakte hij de titel op de tienkamp. Schenk kwam toen uit voor Oost-Duitsland. Schenk begon met doping in 1985, hij was toen twintig jaar. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • rudy de pauw

   de gouden generatie in belgie, noemt men de athleten die actief waren tussen 1970 en 1980. daarna werd het heel wat minder . lismont europees maraton kampioen in 1971, puttemans wereld record houder 5000m in 13m13 in 1972.

   • @jogger: En voor Belgie zo te lezen.Tussen twee haakjes, 2018 mag er ook wezen voor het Nederlandse lange- afstandslopen, met name de dames, dus zeg het maar, jogger

 • Naast zijn bizarre hoogspringen, ver was ook top, herinner ik me zijn bouw, lang en traag. Heel aparte atleet, heel anders dan de huidige veel lichtere type atleten.
  Denk dat atleten in de Oost duitsland weinig keus hadden in die tijd.
  De huidige wr lijst, bij de dames bijna 100% is een grote dopingslijst. Dat accepteren we gewoon en de politiek correcte menigte voelt wel de behoefte om een individuele atleet neer te sabelen. Tuurlijk fout is fout, maar een beetje de context zien zou geen kwaad kunnen. Het interview lezende zegt al veel.