Van Commenée hoofdcoach atletiek

Charles van Commenée gaat per 1 oktober aan de slag bij de Atletiekunie. Van Commenée treedt in dienst als Hoofdcoach.

Charles van Commenée was in de periode 1991- 2000 al werkzaam voor de Atletiekunie als bondscoach meerkamp alvorens in Groot Brittannië aan de slag te gaan als Technisch Directeur en hoofdcoach (2000 – 2004 en 2008 – 2012) voor UK Athletics. Tussendoor bekleedde hij bij NOC*NSF de functie van Technisch Directeur en was hij Chef de Mission bij de Olympische Spelen van Beijing, om in 2014 bij die organisatie terug te keren als prestatiemanager. Op dit moment is van Commenee vice voorzitter van de IAAF coaches committee.

Buitenkans voor de Nederlandse atletiek
Technisch Directeur Ad Roskam: “In onze strategie voor de komende jaren was de functie van hoofdcoach opgenomen met het oog op de gestage groei in de diverse programma’s en de focus op de ontwikkeling van het coachniveau in de topatletiek. Nu de gelegenheid zich voordoet onze technische staf te versterken met Charles konden we die kans natuurlijk niet laten lopen en hebben we de invulling van de functie naar voren gehaald. Het is een buitenkans voor de Nederlandse atletiek om iemand als Charles van Commenée met zijn internationale ervaring en netwerk toe te kunnen voegen aan onze Technische Staf.”

Mijn sport verder op weg helpen
“De Nederlandse topatletiek heeft de laatste jaren door de inspanning van velen een enorme lift gekregen. Ik vind het gewoon mooi de gelegenheid te krijgen mijn sport ,waar ik zoveel aan te danken heb, hier in Nederland verder op weg te helpen en mijn opgedane kennis en ervaring te delen met atleten en een ieder die aan hun presteren bijdraagt”. Aldus Charles van Commenée.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Persoonlijk denk ik dat het een goede aanwinst en zet is van de Bond om Charles van Commenee aan te stellen als hoofdcoach. Zijn kennis, kunde, en bestuurlijke vaardigheden , met daarbij zijn enorme netwerk binnen de atletieksport kunnen er toe bijdrage de atletieksport in Nederland nieuwe prikkels te geven.
    Belangrijk daarbij is het dat alle leidinggevenden/coaches openstaan voor nieuwe ideeen en in goede harmonie zullen samenwerken om atleten naar een hoger plan te brengen.