Errol Esajas: ‘Hard trainen en gezond eten is voor Kiki way of life geworden’

Het tweetal dat Kiki Bertens begeleidt op fysiek gebied zat zondagavond met tranen in de ogen te kijken naar de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati. Errol Esajas en Remko de Rijke zijn onzichtbare personen die achter de schermen hebben meegewerkt aan de metamorfose die Bertens heeft ondergaan.

De afgelopen weken stipte Bertens veelvuldig aan dat ze grote stappen heeft gemaakt op fysiek vlak. “Ik heb er dit jaar veel werk ingestoken om fitter te worden en om agressiever te spelen op hardcourt. Dat betaalt zich nu uit”. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Natuurlijk; kuddo’s voor Esajas en de rest van het begeleidingsteam. Maar de grootste sprong voorwaarts lijkt me toch gemaakt door Bertens zelf in samenwerking met Sluiter. Ik raad iedereen aan om het topinterview van beiden bij Jinek terug te kijken. Vaak zijn interviews met topsporters doodsaai maar hier niet. Beiden durven zich zeer kwetsbaar, eerlijk en open op te stellen. Dat zouden meer toppers (ook in onze sport)eens moeten doen! En Bertens is natuurlijk een échte topper; Top 15 in een wereldwijd beoefende sport met moordende concurrentie maakt je een echte klasbak. Staat los van het feit dat tennis me voor de rest niet bovenmatig interesseert.