Samuel sprint naar goud op 100m in Göteborg

Jamile Samuel heeft bij atletiekwedstrijden in het Zweedse Göteborg de 100 meter gewonnen. De 26-jarige sprintster was met 11,55 de snelste voor de Britse Kristal Awuah (11,58) en de Poolse Anna Kielbasinska (11,58). Naomi Sedney eindigde in 11,82 als zesde.

Solomon Bockarie eindigde op de 200 meter als tweede. Hij moest met 20,91 Kyle Greaux uit Trinidad & Tobago voor laten gaan. Die won in 20,79. Churandy Martina werd derde in 21,07. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • De termen ‘goud’, ‘zilver’ en ‘brons’ zou ik graag reserveren voor de grote kampioenschappen en niet voor zo’n wedstrijdje tussendoor.

   • Wat een onzin. Toen ik de clubkampioenschappen won, had ik ook goud. Laten we juist wegbewegen van alle focus op het ene grote toernooi dat de internationale kalender heeft leggen, en juist gedurende het seizoen winst bij andere wedstrijden benadrukkken. Wel zo fijn om ook op andere momenten wat media aandacht te genereren. Wees blij dat een NLse een internationale 100 meter wint!!!?!?!
    En dan ook meteen de prestatie downsizen omdat ze minder hard liep dan eerder dit seizoen #zucht #nederlandindedop Iemand kennis over de omstandigheden uberhaubt?

     • Het is goed om een zekere rangorde in de wereld aan te brengen, ook in de wereld van de atletiek. Niet iedereen is daar van overtuigd, maar wie weet komt dat besef nog wel eens een keer.