Arthur Abele wint Europees goud bij de tienkamp na halfzijdige gezichtsverlamming [ + video]

(Foto: Getty Images)

Arthur Abele won gisteravond goud bij de tienkamp voor een uitzinnig Duits publiek. De Duitser was na de finish dan ook zeer emotioneel. De 32-jarige atleet kende veel ups en downs in zijn carriere en het was enkele maanden geleden nog maar de vraag of hij überhaupt aan de start in Berlijn kon verschijnen. In maart werd Abele namelijk ’s ochtends wakker en constateerde dat er iets mis was met zijn gezicht. De artsen vertelden hem dat hij onmiddellijk moest stoppen met trainen. We spraken Abele na het winnen van zijn titel.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>