Zilveren Krumins: Was bang dat ik YouTube-hit zou worden [+ video]

Susan Krumins ging nog nooit in haar leven zo kapot als tijdens haar 10.000 meter finale op de EK in Berlijn. Ze won zilver achter de Israëlische Lonah Chemtai Salpeter en kwam wankelend over de finish. ,,Ik dacht: ik zal toch niet mijn medaille verspelen?”


(Foto: Getty Images)

Kramp van haar grote teen tot haar kruin, verzuurde benen van Berlijn tot Tokyo, en zwarte vlekjes voor haar zicht. Volledig stuk zit Susan Krumins na de finish, ze kan een poos niet op haar benen staan en wordt uiteindelijk door de mascotte van het toernooi omhoog geholpen. Maar het was het waard. Lees verder in het AD

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Dit was echt fenomenaal! Diepe buiging voor deze prestatie en wat ging ze ongelooflijk diep. Laat dit voor de rest van het Nederlandse equipe een inspiratie zijn (Abdi!)

 • rudy de pauw

  proficiat susan,zat op het randje van mijn stoel. prachtig knokkend tot de laatste meter.
  toch raar dat je op een europees kampioenschap geklopt word door een afrikaanse atlete, geboren keniaanse,die weliswaar jaren in israel woond en een land vertegenwoordigt dat in azie ,het midden oosten ligt.misschien is het den ouwen dag,maar ik heb er geen goed gevoel bij.

 • Super. Ik hield mijn hart vast toen ze haar techniek begon kwijt te raken, een paar ronden voor het eind al. Maar ijzersterk doorgelopen/geworsteld.

 • Krumins is gewoon een fenomeen. Intelligent lopend en een ijzersterke wedstrijdinstelling. Ik ben nou niet direct een liefhebber van 25 rondjes op een baan maar hier zat ik gisteren toch echt van te genieten!

 • Bas Van Dam

  Ik kreeg er pijn van in mijn benen, die is echt diep gegaan. Gefeliciteerd! Gtegory had net uitgelegd dat de 400 het zwaarste onderdeel was. Dione vroeg natuurlijk aan Sedoc of hij dat nog steeds vond …. dat geeft wel aan hoe zwaar het was.

 • Super knap gelopen, die pijn was zelfs bij mij te voelen. Ze verdiende goud.

  Maar even ter zijde, weet iemand toevallig hoe dat in het verleden zat met trainen in australie? Had dat iets te maken met mogelijk doping? of iets anders? Meen me zoiets te herinneren

 • @Piet, Liefde is de beste doping! Wat een geweldige race van Krumins ook ik zat op het puntje van mijn stoel, diepe buiging voor haar.Wat mij trouwens opvalt is dat de vrouwen in Nederland in vrijwel alle sporten geweldig presteren, maar veelal te
  weinig aandacht krijgen!