Dag Q: Teleurstellende start van het EK in Berlijn

Het programma wat maandagavond in het Olympiastadion aan het publiek werd voorgeschoteld was een EK onwaardig. Matige prestaties en weinig spektakel maakten deze wedstrijd oninteressant.

door René van Zee

Op de dag dat er enkele kwalificaties plaats vonden , de zgn. dag Q, kwamen een aantal Nederlandse atleten aan de start bij het 24e EK in Berlijn. Voor de sprintnummers moesten atleten, die niet tot de beste 12 op de korte afstanden behoorden zich plaatsen voor de halve finales. Op de 100m mannen kwalificeerden de eerste twee en de vijf tijdsnelsten zich. Churandy Martina, de titelverdediger, Christopher Garia (10.35) en Hensley Paulina (10.34) kwamen een ronde verder, terwijl Joris van Gool (10.52)werd uitgeschakeld. Het was even schrikken, toen in de reeks van Paulina de atleten werden teruggefloten voor een valse start. De gele kaart ging naar Hensley Paulina, die heel licht bewoog…… De tijden vielen tegen, al kon Churandy Martina met 10.24 zeer tevreden zijn. Marije van Hunenstijn 11.48 en Naomi Sedney (11.45) kwamen via derde plaatsen ook in de halve finale van de 100m. 400m hordenloper Nick Smidt liep vooral op het laatste stuk verkrampt, wat 50.96 opleverde, 16/100 te langzaam voor de halve finale. Denzel Comenentia stelde teleur bij het kogelslingeren met.70.70.

Terwijl in het stadion de toeschouwers zich verveelden werd op de Breitscheitplatz de kwalificaties van het kogelstoten mannen afgewerkt…. dat bracht in ieder geval meer spektakel! Dinsdag belooft een interessante dag te worden met de start van de tienkamp met Pieter Braun en Eelco Sintnicolaas, heel veel series en kwalificaties, de 10000m mannen en met de 100m halve finale en finale mannen en vrouwen. Met spanning wordt uitgekeken naar het optreden van Dafne Schippers en Jamile Samuel…..

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>