Europees kampioen David Storl: ‘Ik ben de laatste der Mohikanen’

David Storl won de afgelopen drie EK’s telkens goud bij het kogelstoten. De Duitser won de titel in 2012 voor het eerst en het is hem er zeer aan gelegen om voor de vierde keer op rij Europees kampioen te worden. De tegenstand is echter groot met onder andere Thomas Stanek, Konrad Bukowiecki en Michal Haratyk als tegenstanders. Ook heeft Storl roerige tijden achter de rug met twee moeizame jaren, een trainerswissel, vader worden en de vraag of hij zijn zou moeten veranderen. Storl gebruikt namelijk de glijtechniek, terwijl je meer en meer ziet dat kogelstoters de draaitechniek zijn gaan gebruiken.

De kogelstoters komen op de eerste dag van het Ek al in actie. Maandag om 17u35 staan de qualificaties op het programma. Bekijk hier het tijdschema met startlijsten van het Ek in Berlijn

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>