Oostenrijk met 16 atleten naar Berlijn

Gisteren was in Wenen de presentatie van de Oostenrijkse ploeg voor het EK in Berlijn. Deze week kregen steepleloper Luca Sinn en Nada Ina Pauer (5000m) bericht , dat zij de open plaatsen op beide afstanden nog konden innemen.

door René van Zee

De grootste kanshebber op een medaille is discuswerper Lukas Weißhaidinger, die derde op de bestenlijst van dit jaar staat. Ivona Dadic ,de nummer drie van het EK 2016 en van het WK-Indoor in Birmingham dit jaar, mag ook tot de kanshebsters worden gerekend. Enige jaren geleden keek men in Oostenrijk met jaloerse blikken naar de successen van de Nederlandse meerkampsters. De meerkamp bij de vrouwen heeft zich in Oostenrijk zeer goed ontwikkeld. Met Ivona Dadic, Verena Preiner en Sarah Lagger komen in Berlijn de nummers vier, vijf en elf van de bestenlijst aan de start!

Lukas Weißhaidinger – Diskuswerpen (Geb.dat. 20.02.1992) – PB/SB 68,98
Lukas werd in 2017 in Oostenrijk tot atleet van het jaar uitgeroepen. Hij verbeterde dit jaar drie maal het Oostenrijks rekord : 68,98m. Hij neemt voor de eerste keer deel aan het EK. Hij staat 3e op de ranglijst.

Ivona Dadic – Zevenkamp (Geb.dat. 29.12.1993) – PB 6.417 (2017) / SB 6.413
Twee jaar geleden werd zij derde in Amsterdam, in 2017 werd zij tweede bij het EK-Indoor en in 2018 derde bij het WK in Birmingham. Bij het WK in Londen werd zij zesde. Zi neemt de vierde plaats op de ranglijst in.

Verena Preiner – Zevenkamp (Geb.dat. 01.02.1995) – PB/SB 6.308
Zevenkampster Verena Preiner behaalde in 2017 zilver bij het EK-23 en won in hetzelfde jaar goud bij de Universiade. .In Amsterdam werd zij twee jaar geleden zevende. (vijfde op de ranglijst)

Sarah Lagger – Zevenkamp (Geb.dat. 03.09.1999) – PB/SB 6.225
Lagger werd enkele weken geleden tweede bij het WK-junioren in Tampere, terwijl zij twee jaar daarvoor reeds wereldkampioene bij de junioren werd in Polen. Zij staat 11e op de ranglijst.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>