Na de tegenslag kwam zijn pelgrimstocht

Scott Jurek ziet er niet uit als Superman. Hij is lang, tanig en bescheiden. Toch is de Amerikaan een van de taaiste duurlopers ooit. Hij is meervoudig winnaar van de Griekse Spartathlon (246 kilometer van Sparta naar Athene), de Western States Endurance Run (160 kilometer door het Sierra Nevada-gebergte in de VS) en de ultieme afzienwedstrijd: de Badwater Ultra Marathon – 217 kilometer door de woestijn, in hartje zomer. Zijn marathontijd is met 2 uur en 38 minuten niet de allersnelste. Maar voor Jurek geldt: hoe verder, hoe beter. Lees verder op NRC.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>