Shaquille Emanuelson (18) ging naar het WK atletiek: ‘Mijn oma zegt elke dag dat ik vroeg naar bed moet’

Een paar weken geleden vertrok Delftenaar Shaquille Emanuelson (18) naar de WK atletiek in Finland voor onder de 20, waar hij in actie kwam op het onderdeel discuswerpen. Dat Shaquille aan atletiek begon was geen toeval. Zijn oma Gretha van der Kruk won een zilveren medaille op de Nederlandse kampioenschappen. In 1965 werd zij opgesteld in de Nederlandse atletiekploeg die het dat jaar opnam tegen Frankrijk. Gretha is de zus van de bekende Piet van der Kruk, die vijfmaal Nederlands kampioen gewichtheffen en viermaal Nederlands kampioen kogelstoten werd in de jaren ’60. Lees verder op DelftsePost.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>