Door: René van Zee

WJK in Tampere (dag 1): Robin van Riel plaatst zich voor finale 1500m

Onder prachtige omstandigheden gingen de 17e Wereldkampioenschappen voor A-junioren met 1440 deelnemers uit 158 landen van start.
Het zijn wereldkampioenschappen en dat betekent zeer sterke deelname van heel hoog niveau.

Famke Heinst en Jasmijn Bakker beten op de 3000 msteeple chase de spits af. Er was een geweldig krachtsverschil tussen de vrouwen. Zo had Celliphine Chespol (kenia) eeen tijd van 8.58.78 (WR) achter haar naam staan en de Oegandese Peruth Chemutai 9.34.34. Het merendeel van de vrouwen hadden een tijd van rond de 10 minuten gelopen.Dat gold ook voor Jasmijn en Famke. Hoewel beiden goed stand hielden kwamen zij te kort. Famke, die door haar studie in North-Carolina in de winter en in de zomer getraind wordt door Titus Fierkens, terwijl zij de rest van het jaar bij de Amerikaanse coach traint. Famke Heinst kwam 18/100 tekort om de finale te bereiken…….Hoewel er een kans geweest was als de grootste kanshebster Chepsol gediskwalificeerd was, nadat deze te laat in de call-room was verschenen.De tijd van Famke Heinst was 10.12.42.

Pech had Jasmijn Bakker(AV Triathlon),die niet fit aan de start verschenen was. Zij had heel veel van dit kampioenschap verwacht en was na de 10.24.28 zeer teleurgesteld. Zij heeft veel meer in haar mars en een fitte Jasmijn was wellicht in de finale gekomen.

Het tweede duo, dat vanmorgen aan de start kwam was Robin van Riel (Atilla) en Bram Anderiessen (AKU/TDR) op de 1500m.Nederland heeft met deze 1500mlopers talent in huis. Dat lieten ze vandaag zien. Robin van Riel streed in de voorste linies me en wist zich als vierde te kwalificeren in 3.45.52. Bram Anderiessen liep in de derde een sterke race, was steeds voorin te vinden en leek op weg naar de finale,maar de laatste 200meter viel hiij terug en dat betekende een zevende plaats in 3.47.96. Hij wordt getraind door Guido Hartensveld
Robin van Riel was uiteraard opgetogen over zijn plaats in de finale.Hij traint bij Atilla onder Jacques van Avendonk. Zijn beslising om vorig jaar in Tilburg te blijven en niet te verkassen naar Papendal lijkt een goede geweest te zijn.

Deze twee atleten zijn van een zeer goed niveau, het lijkt me dan ook logisch, dat men deze twee talenten snel aanwijst voor het EK –Cross in Tilburg, zodat zij zich daarop goed kunnen voorbereiden.

Met een tijd van 10.66 plaatste Isayah Boers zich voor de halve finale van de 100m.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>