Onwel geworden deelnemer Eemmeerloop overleden

Een van de drie personen die onwel werd tijdens de Eemmeerloop op 26 mei is overleden. Dat meldt de Bunschotense trimvereniging Quo Vadis op haar website. Het gaat om een 30-jarige man uit Baarn. Het bestuur en de evenementencommissie van Quo Vadis betuigt diep medeleven aan familie en vrienden van de loper. Lees verder op AD.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Nog steeds worden er (langere) loopevenementen gehouden bij hogere temperaturen. Met slecht getrainde deelnemers erbij vraag je om problemen. Boven de 25 graden moet je mensen geen afstanden langer dan 5 kilometer laten lopen. Onverantwoord!

  • De Eemmeerloop gaat over 50km en er kan op verschillende manieren deelgenomen worden. Op de website van de organiserende vereniging:
   Estafette over 50 km
   Een ploeg bestaande uit 5 personen en een volgauto, die men zelf moet regelen, zal rond het Eemmeer lopen/rijden. De volgauto moet ervoor zorgdragen dat de lopers op tijd bij de wisselpunten zijn waar ze hun ploeggenoot moeten aflossen.
   Sololoop over 50 km – Duo loop 2 x 25 km
   De sololoper en de duoloper lopen hetzelfde parcours en moeten zelf zorgdragen voor eventuele begeleiding.
   Uit ervaring weet ik dat 95% van lopers deelneemt aan de estafette. Uit het artikel in het AD blijkt niet aan welk onderdeel de overleden loper deelgenomen heeft.

   • Lange afstands;lopen is geen zomersport, meer een wintersport. Ik liep mijn beste tijden op de marathon bij 8 a 10 graden. PR in Apeldoorn. Ook een 10 kilometer lopen bij 28 is een bezoeking en naar mijn mening bepaald niet gezond, welk tempo je ook loopt.