Voorbeschouwing: Het WK Junioren in Tampere

Vandaag was de persconferentie van het 17e WK Junioren (-20) in de Finse stad Tampere, dat dinsdag van start gaat.Voor de eerste keer bij een WKJ werd de persconferentie in de openlucht op de atletiekbaan van het Tampere Stadium gehouden. Naast de president van de IAAF Seb Coe en de IAAF- ambassadeur, oud-verspringer Mike Powell (wereldrecordhouder sinds 1991 met 8.95 ) waren er ook drie jonge atleten: Armand Duplantis, SWE, pole vault, world U20 record-holder,Tara Davis, USA, long jump, 2015 world U18 champion and 2018 world U20 leader,Andersson, FIN, pole vault.

door René van Zee

Nederland is met veertien atleten vertegenwoordigd. De enige echte kanshebster voor medailles is Jorinde van Klinken, die op de wereldranglijst eerste op kogel en tweede bij het discuswerpen staat. Op deze lijst staan zowel Robin van Riel (1500m), Tom Egbers (speer) als Jasmijn Bakker (steeple) op de achtste plaats..Nadine Visser (zilver op de100m horden ) en Denzel Comentia (zilver bij het kogelstoten) in Eugene 2014 waren de laatste Nederlandse atleten die bij een WKJ een medaille behaalden.

Dafne Schippers (goud op de zevenkamp en brons op de 4x100m), Samuel 3x brons op de 4x100m,100m en 200m) bij het WJK in Moncton en Melissa Boekelman goud op kogel bij het WJK in Beijing 2008, zijn WJK- medaille winnaars, die we ook bij het EK in Berlijn terug zullen zien. Er komen deelnemers uit 158 landen aan de start. Het WKJ duurt tot enmet zondag.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>