De snelste 16-jarige ooit: Max Burgin loopt solo naar 1’47.37 en Europese U18 titel

Bij het Ek onder 18 in Gyor won Max Burgin gister op een indrukwekkende wijze goud op de 800m. De 16-jarige Brit had al de wereldrecords voor 15- en 16-jarigen in zijn bezit. Maar gister verbeterde hij zijn eigen record in de leeftijdsgroep 16 jaar. In zijn derde race in drie dagen snelde Burgin solo naar een tijd van 1’47.37. Hij traint volgens de ‘oldschool’ en in die aanpak is het crossen in de winter ook een belangrijk aspect. We spraken max na de series en ook na de finale.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>