Sophie O’Sullivan en Sonia O’Sullivan na de zilveren race [+video]


(Foto: Getty Images)

Bij het EK onder 18 in Gyor pakte Sophie O’Sullivan gisteravond zilver op de 800m. De race werd gewonnen door de Britse Keely Hodgkinson in 2’04″84 en Sophie noteerde 2’06″05. De Ierse maakt hier haar debuut op een internationaal toernooi en is de dochter van voormalig atlete Sonia O’Sullivan en Nic Bideau. De laatste kennen wij in Nederland vooral als trainer van Susan Krumins.

Moeder Sonia O’Sullivan heeft een indrukwekkende staat van dienst met Europese en wereldtitels op de cross en op de baan. Ook nam ze vier maal deel aan de Olympische Spelen en won daarbij één keer zilver. In Hongarije, waar nu het Ek onder 18 is, boekte O’Sullivan één van haar successen. Tijdens de Europese kampioenschappen in Budapest in 1998 werd O’Sullivan Europees kampioene op zowel de 5.000m als de 10.000m. In dat zelfde jaar dubbelde ze ook bij het WK cross en won de korte én de lange cross.

We spraken met Sophie en Sonia na de finale van de 800m.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>