Dafne Schippers: ‘Het is wat het is. Ik moet snellere tijden gaan lopen’

Dafne Schippers is bij de Diamond League-wedstrijd in Lausanne op de 100 meter op de vierde plaats blijven steken. “Het is wat het is. Ik moet snellere tijden gaan lopen”, was ze niet tevreden na haar race. “De start was redelijk, het tweede deel was minder”, zei de wereldkampioene op de 200 meter. “Maar voor 11,00 doe je het natuurlijk niet.” Bekijk het interview op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ook nu op LV geen aandacht voor de zeer goede prestaties van Jamille Samuel. De 2e plaats op de 200m in een tijd van weer onder de 22.70. Zeer knap maar blijkbaar niet onderkend in de vaderlandse pers door de overmatige focus op Dafne. Niet dat zij daar zelf iets aan kan doen maar toch…… Samuel kan zo maar voor plek 3 op het EK in aanmerking komen op deze afstand!

 • Volgens mij denken veel atletiekliefhebbers hetzelfde hier: wanneer gaat ‘eigenwijze’ en toch ook koppige dafne nu eens inzien dat deze trainer / trainingsmethoden gewoon niet werken bij haar.. De tegenvallende tijden met name van dit jaar, zeggen voldoende, toch?

  Misschien moet ze maar gewoon geen Europees kampioen worden dit jaar, en die kans zit er zeker op de 200m. Dan zal het toch wel beetje moeten doordringen bij haar?
  En dan zal toch enige zelfreflectie/ trainingsreflectie moeten plaatsvinden??

  Hopelijk heeft ze de afgelopen 2 jaar niet haar lichaam kapotgetraind…
  En zal ze nog wel eens contact / gesprekken met Bart hebben?
  Die moet toch ook wel zien dat het gewoon niet 100% werkt bij dafne zo?

  En mee eens over interview en stukje over onzin erin. Elke licht kritische vraag over trainingen etc blijft ze maar wegwuiven..
  Ik snap ook wel dat dat lastig is zo toewerkend naar het ek.
  Dus dafne, dan maar aan einde van seizoen gewoon stoppen met experiment raider..
  Het werkt gewoon niet!!!

  Niks ten nadele van alle goeie prestaties van andere atleten maar ik mis de tijden en dafne van een 2/ 3 jaar terug wel..

 • Las net nog dit stukje in de volkskrant terug:
  https://www.volkskrant.nl/sport/schippers-wint-de-200-meter-afgetekend-en-ziet-sterretjes~b3dee8ad/

  Dan vraag je je toch echt af: wanneer ben je nu eerlijk naar jezelf / en omgeving / media?
  Alleen Berlijn telt dit jaar?? Bullshit..
  En dan weer Europees kampioen worden met een 11.02 en dan zeker dik tevreden zijn??

  Haat / liefde verhouding met de 200m? Het was altijd je meest favo afstand!
  Dat je zooo kapot bent na zo’n magere tijd?? Kan me niet voorstellen dat dat echt alleen aan het vele reizen ligt..

  Zou de liefde voor dafne ook wat minder gaan worden? Alleen al door haar antwoorden voor de camera??

  Ik kan niet anders zeggen; ik mis de dafne/ Bart combi!

  • Den;

   Met 11;02 word je dit jaar geen Europees kampioen. Bij lange na niet zelfs. Met een beetje pech wordt je daarmee 4e. Asher Smith loopt er momenteel dik onder en Kambundji (in Laussane op 1/100e van Dafne) en Lückenkemper kunnen die tijd ook aan om maar eens wat namen te noemen.

 • Het is logisch dat Dafne geen kritiek wil tijdens interviews. Dat houdt ze wel binnenskamers en komt hooguit naar buiten na het wedstrijdseizoen.

  Helaas is dit weer een voorbeeld van falend beleid in deze potentieel belangrijkste sport in Nederland.

 • Alex Bouwmeester

  Wat zijn we toch positief in Nederland.

  Schippers is net als Mo Farah. Snelle tijden zijn secundair aan presteren op grote toernooien. In 2015 werd Dafne onder Bart wereldkampioen op de 200 meter. In 2017 onder Reider deed ze dat weer. Wat gebeurde er tussen 2015 en 2017 dat Dafne niet meer tevreden was onder Bart? De Olympische Spelen van 2016 waar ze Zilver pakte. Als het er écht toe doet.

  Nu, 2 jaar verder, is ze nog steeds niet zo snel als in 2015; ja. Overigens geldt dit voor bijna alle dames uit die finale. Maar als ze écht moet lopen heeft ze vorig jaar bewezen dit ook onder Reider te kunnen.

  Daarnaast. Experiment Reider is pas van begin 2017. Ga je na een jaar al stoppen? Beetje slappe hap.

  Ik zie Dafne ook liever knaltijden lopen, maar dat ze dom zou zijn omdat ze niet inziet dat ze compleet slecht zit bij Reider… waar hebben mensen het over na nog geen anderhalf jaar onder haar nieuwe trainer.

  En dan nog: Al vanaf 2014 werkten Bart en Rana samen aan de sprintkwaliteiten van Dafne…

  • @Alex
   De meesten hier zijn vooral realistisch. Laten we 2015 Beijing niet als maatstaf nemen omdat iedereen toen knetterhard liep door omstandigheden, baan en concurrentie. Ga eens terug naar EK Zürich 2014 de 200m. Koud weer tegenwind en 22;04 lopen zonder enige concurrentie. Een tijd die ze nu praktisch nooit meer haalt. En na afloop? Moe maar niet steen kapot zoals nu na een 100 of 200m race. Kijk het voor de aardigheid eens terug op YouTube; de souplesse, de snelheid en de inhoud!

 • @Alex:
  Ik wil niet naar haar concurrenten kijken, maar gewoon naar haar eigen prestaties. Voor degenen die Dafne al een paar jaar goed volgt, waaronder ik, dan zie je en voel je aan alles dat er iets niet klopt / werkt sinds ze volledig onder reider traint.

  Kijk maar eens hoe kapot ze is tegenwoordig na elke wedstrijd?
  Kijk es hoe ze tegenwoordig de laatste tientallen meters niet meer kan doortrekken op 100 en 200m?
  Terwijl dit altijd haar kracht was..

  En dat ze vorig jaar de wereldtitel toch pakte op de 200m, heeft volgens mij, natuurlijknaast haar fysieke kwaliteiten vooral te maken met haar mentale kracht: de wil om te winnen op de momenten dat het moet.
  Maar op fysiekgebied gaat het volgens mij echt niet de goeie kant op, om die titels weer te pakken.

  Ik heb zoiets van laat haar in berlijn maar geen titel pakken en misschien zelfs maar geen podiumplaats.
  Misschien valt dan wel het kwartje bij Dafne en haar dierbaren om haar heen.

 • In het begin kon je misschien zeggen dat het nog een kwestie van wennen was, maar nu is toch overduidelijk dat ze structueel minder snel is. Ik geloof meteen dan ze sterker is geworden, maar ze is haar echte “kracht” kwijt. En dat was de snelheid in het laatste stuk van haar races.
  Sprinten is geen powerliften, maar in de eerste plaats souplesse. Dapne zelf lijkt erg stijfkoppig, het is te hopen dat Haar coach gaat inzien dat ze op een doodlopende weg zitten. Doodzonde, je carriere is maar kort. Misschien moet Berlijn wel echt mislukken om de werkelijkheid onder te willen/kunnen zien.

 • Is het niet verstandiger om eerst eens rustig het EK in Berlijn af te wachten, alvorens alsmaar kritiek op Dafne te blijven geven?
  Als echte atletiekliefhebbers zouden we haar moeten steunen, inplaats van haar maar steeds weer in te wrijven dat het allemaal niet geweldig is wat ze laat zien. Makkelijk lullen vanachter je computer! Wat dat betreft doen ze dat in Engeland een stuk sympathieker en met veel meer respect voor de atleten.

  • @Bert

   Ik denk dat iedereen hier respect voor haar prestaties en wedstrijdmentaliteit heeft. En dat iedereen haar successen gunt. Maar waarom mag je geen kritiek leveren op wat je ziet? Ik ben bang dat juist een groot deel die nu nog het om het hardst met haar meelopen straks de grootste criticasters zijn en haar neersabelen als het niet zou lukken in Berlijn. Daar doe ik niet aan mee. Kritische opmerkingen geef je als het (nog) goed gaat en support is het hardst nodig als het minder gaat.

 • @Geert, Iedereen mag een mening hebben,,echter in een aantal van bovenstaande reacties lees ik weinig van support voor Dafne Schippers! Jij weet ook, dat steeds prestaties leveren op wereldniveau geen “ABC-tje” is en vorm kun je niet dwingen er zijn zoveel factoren die meespelen om tot topprestaties te komen en de druk is groot.Persoonlijk hoop ik dan ook dat Dafne door haar benen te laten spreken, alle criticasters de mond zal snoeren!.

  • Niemand kraakt haar hier persoonlijk af. De genoemde feiten doen zich wel voor: geen echt snelle tijden meer, het fabuleuze eindschot is er niet meer en ze is steeds zo kapot. Je denkt gezien haar postuur aan veel krachttraining en minder lopen. We moeten het even afwachten, zolang ze de belangrijke 200 meters wint kunnen we niet veel zeggen.

  • ik denk dat ze misschien ook wel veel sympathie en support heeft verloren door haar houding richting de pers. het afsnauwen van soms niet eens scherpe kritiek maakt je als sporter niet populair.

   • Dat afsnauwen vind ik wel meevallen. Journalisten kunnen ook zeuren en als je in vijf minuten 10 x dezelfde vraag krijgt ga je vanzelf wel snauwen. Ik heb meerdere persconferenties meegemaakt en verbaasde me vaak over de obligate vragen en het gezeur van journalisten.

  • @Bert

   Dan hoop ik precies hetzelfde als jij! Ik hoop ook dat ze haar benen laat spreken en 10.80 loopt en wint in Berlijn. En dat ze dus mij (en anderen hier) keihard de mond snoert en wegzet als pessimistische zemelaars die er de ballen verstand van hebben. Ik zit hier niet om mijn gelijk te moeten halen op dit punt. Ik zie het alleen niet gebeuren. Maar we zullen zien en ik duim ervoor dat ik ongelijk krijg!

 • Het valt me wel echt op dat Jamille en Nadine (beide trainen onder Bart) flinke progressie hebben gemaakt en zelfs vooraan meestrijden tijdens Diamond League wedstrijden.