Opnieuw dopingschandaal in Spanje

In Spanje speelt opnieuw een dopingschandaal rondom een groep atleten. De Ethiopische Gizaw Bekele, winnaar van de “Liberty” loop in Madrid twee weken geleden, en zijn coach Rachid Najid, zijn twee van de zes gearresteerden in een dopingonderzoek uitgevoerd door de Spaanse politie.

Onder de andere gearresteerden bevinden zich ook Said Aitadi, een Marrokaanse atleet die nu voor Spanje uitkomt en al eerder Spaanse kampioen is geworden. Alsmede ook Malika Asahssah, de echtgenote van Rachid Najid en momenteel al een vier jarige dopingschorsing uitzit. Ook Fatima Ayachi, die beschouwd wordt als een jonge talentvolle atleet. En Abebe Mulugeta, die optrad als koerier voor dopingmiddelen.

Tijdens de arrestaties zijn zaken als groeihormonen, testosteron, injecteerbare vitaminen of materiaal voor bloed autotransfusie te verbeteren in beslag genomen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>