Nico Schoen raapt plastic tijdens het hardlopen: ‘Ik ga door tot alles weg is’

Plastic roerstaafjes, een frisdrankflesje langs de waterkant. Fanatieke ‘troeptrimmers’ als Nico Schoen pikken het zwerfafval al rennend op.

Nico Schoen doet rekoefeningen. Af en toe zoekt hij houvast bij de bagagedrager van zijn ouderwetse Gazelle. Hij draagt hardloopkleding. De wind blaast door zijn grijze haar en maakt kleine golfjes in het water van de Amsterdamse Sloterplas. Het is nog vroeg. Op het zwemstrandje zijn een troep meeuwen en een eenzame zwemmer neergestreken. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Geweldig wat hij doet. Ik prik sinds een paarjaar umijn eigen straatje in A’dam. En binnen de steden dat is maar 1 ding. Je komt het ook buiten de stad overal tegen.
    50 miljoen kilo zwerfafval waarvan 40% flessen en blikjes. Dat is 3 kilo per Hollander per jaar. En de overheid vindt statiegeld op flessen en blikjes nog steeds niet nodig. De coca cola’s en spa’s van deze wereld vinden het nog steeds prima. De EU is mi in veel opzichten een tandeloze tijger, gemuilkorfd door de industrie. Het ene na het andere klimaat akkoord wordt gesloten. Maar statiegeld op vele verpakking is kennelijk niet haalbaar. Het kan met zeer hoge sancties en boetes door de EU opgelegd aan multinationals in 5 jaar geregeld zijn maar het lukt gewoon niet.

    • En hoge boetes voor de veroorzakers. Met voldoende handhavers.
      In Nijmegen wordt de binnenstad IEDERE DAG machinaal geveegd. Omdat veel mensen hun rommel op de grond gooien. Het vegen moedigt dit alleen maar aan, het wordt toch wel opgeruimd. Gebruik dit geld voor personeel om boetes uit te delen. Dat werkt wel.