Wayne Edy, oprichter Inov8, over innovaties en de toekomst van hardlopen

Afgelopen week lanceerde Inov8 de eerste schoen ter wereld waarin grafeen is verwerkt. Het Britse merk dat in 2003 door Wayne Edy werd opgericht kenmerkt zich door haar afwijkende aanpak. ‘Wij volgen niet de andere merken maar hebben een eigen strategie. Functionaliteit staat voor ons voorop en grip is daarin een belangrijke factor. Je schoen vormt de verbindende schakel tussen de loper en het terrein waarop wordt gelopen. Vandaar dat wij eerst met de zool beginnen. Ook geloven wij sterk erin dat de voet de schoen moet sturen en niet andersom. Onze schoenen zijn zo gemaakt dat de voet op een natuurlijke wijze kan werken.’

In Manchester spraken wij met oprichter Wayne Edy over Inov8, innovaties en de toekomst van hardlopen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>