Stadhuis, Stadskantoor en hoofdkantoor van Essent zijn het toneel voor de eerste Urban Trail in Den Bosch

De Urban Trail Series is een stad rijker. Na het succes van het lopen door gebouwen en bijzondere locaties in een andere grote steden wordt Den Bosch nu ook decor van een Urban Trail. Op zaterdagavond 22 september vindt de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail plaats in de historische binnenstad. Het Stadhuis, Stadskantoor en het hoofdkantoor van Essent zijn de eerste locaties die de organisatie bekend mag maken. Start en finish zijn bij de Hofvijver in het Paleiskwartier. De volgende locaties worden stapsgewijs bekend gemaakt. Bij deze editie wordt de lopers een parcours van 10 km en 5 km aangeboden. En naast rennen is het ook mogelijk om te wandelen.

Wat is een Urban Trail
De Den Bosch Urban Trail neemt deelnemers mee over een parcours van 10 km en 5 km dat dwars door de stad loopt. Langs en zelfs dóór culturele en historische gebouwen, maar ook tuinen, parken en andere bijzondere plekken in de stad waar je normaal gesproken niet snel komt worden in de route opgenomen. Voor iedereen die Den Bosch eens op een andere manier wil leren kennen is de Urban Trail een uniek sportief evenement. Het gaat niet om de eindtijd, die wordt niet gemeten, maar het gaat om plezier én beleving. Ook voor de iets minder getrainde lopers is Den Bosch Urban Trail een realistisch doel, want er wordt zoals gezegd ook een verkorte route van 5 à 6 km aangeboden.

Het parcours
De start en finish zijn bij de Hofvijver in het Paleiskwartier. De Gemeente wil op deze wijze de historische binnenstad op een sportieve manier verbinden met het Paleiskwartier. Door gebruik te maken van zogenoemde startwaves heeft iedere loper voldoende ruimte op het parcours en in de verschillende locaties. Enkele locaties die al hebben toegezegd mee te doen zijn het Stadhuis, Stadskantoor en het hoofdkantoor van Essent. Na het passeren van de finish kunnen de deelnemers genieten van een ontbijtje en krijgen zij een welverdiende medaille.

Inschrijving
Inschrijven voor de Den Bosch Urban Trail kan vanaf vandaag via www.denboschurbantrail.nl. De Urban Trails zijn erg in trek en er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>