Inov-8 lanceert de G-series: Meer grip, duurzamer en sterker

Meer grip, duurzamer en sterker. Het Britse sportmerk, in Nederland vooral bekend van hun schoenen voor trail- en obstacle running, presenteerde deze week in Manchester haar Inov-8 G-series.

Hiermee heeft Inov-8 heeft een primeur in de sportschoenenmarkt. Een unieke samenwerking met wetenschappers de Universiteit van Manchester maakt namelijk dat zij het eerste merk zijn dat grafeen in hardloop- en fitnessschoenen verwerkt. Deze toepassing belooft een revolutie op het gebied van zowel grip als duurzaamheid van de zool. En dat is goed nieuws voor lopers die op zoek zijn naar schoenen voor uitdagende parcoursen.

Waarom is grafeen in de zool een revolutie? Hiervoor moeten we kijken naar de eigenschappen van dit materiaal. Grafeen is het dunste materiaal op aarde en is 200 keer sterker dan staal. Het werd in 2004 voor het eerst geïsoleerd door de Universiteit van Manchester en is ’s werelds eerste tweedimensionale materiaal met een dikte van slechts één atoom. Het materiaal is uitermate flexibel en kan oneindig gedraaid, gebogen, gevouwen en opgerekt worden zonder dat het beschadigd raakt. Laboratoriumtests hebben inmiddels aangetoond dat rubberen zolen waarin grafeen verwerkt is sterker, rekbaarder en slijtvaster zijn.

‘Onze unieke samenstelling maakt deze buitenzolen 50 procent sterker, 50 procent rekbaarder en 50 procent beter bestand tegen slijtage. Het met grafeen versterkte rubber kan op alle oppervlakken effectiever buigen en aangrijpen, zonder dat het snel verslijt, waardoor een betrouwbare, sterke en langdurige grip wordt geboden. Dit is revolutionair,’ zo vertelt Michael Price, de verantwoordelijk directeur voor product en marketing binnen Inov-8.

Vanaf 12 juli zijn de modellen uit de Inov-8 G-series verkrijgbaar. Deze bestaat uit drie modellen, elk gericht op een andere discipline:
– Mudclaw G 260, geschikt voor obstacle running als ook berglopen en trails met modderige parcoursen waar je veel grip nodig hebt. Een schoen met een zeer grof profiel, die ook als cross-country schoen uitermate geschikt is. (Gewicht 260 gram)
– Terraultra G 260, gemaakt voor de langere afstanden en trails. De dikkere zool geeft comfort en beschermt. (gewicht 260 gram)
– F-LITE G 290, gemaakt voor crossfitt work-outs. (gewicht 290 gram)


(Inov-8 Terraultra G 260)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>