Wie denkt aan Afrikaanse hardlopers, denkt binnenkort niet alleen aan Kenia: de toekomst rent in Oeganda

De hardloopkampioenen van de toekomst worden klaargestoomd in het Oegandese bergdorp Kapchorwa. Het natuurlijk talent is verbluffend. Kijk, daar draaft Stella Chesang voorbij, winnares van de 10.000 meter vorige maand bij de Gemenebestspelen.

De bananenbomen op de bergkammen steken scherp af tegen de paarsgele gloed van de ontwakende zon. Hanen kraaien en koeien kauwen als net na zessen zo’n veertig spichtige lichamen rekken en strekken op de rode aarde. Na een ingetogen groepsgebed dartelen ze weg als een groep gazellen. Langs velden met aardappelen, maïs en maniok en langs hutten van leem en stro trekt een fluoriscerende stoet voorbij. Op felrode trainingsjacks staat in knalgeel ‘Uganda’. Lees verder in Volkskrant

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>