Vastenburg nationaal kampioen op 10.000 meter

Jip Vastenburg uit Doorwerth heeft in Leiden tijdens de wedstrijden om de Gouden Spike de Nederlandse titel veroverd op de 10.000 meter. De 24-jarige atlete eindigde in een internationaal veld als eerste Nederlandse op de vierde plek. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Nederlands kampioen, maar wederom geen EK! Daar hoort ze, gezien de resultaten in 2014 en 2015, gewoon thuis! In de wandelgangen gonst het van de geruchten dat ze volgend jaar een najaarsmarathon prefereert boven een deelname aan het WK! Onbegrijpelijk, zeker nu ze zo ver verwijderd is van de PR’s die ze onder de bezielende leiding van Johan Voogd liep! De overstap naar Grete Koens heeft (nog) niet gebracht wat in Jip’s potentie zit!

 • Tom Wouters

  Slaat niet op dit bericht, maar op de zelfde wedstrijd (Gouden Spike) leverde Rutger Koppelaar een puike prestatie waarover ik nergens in de pers (hier ook niet) iets heb gelezen. Rutger Koppelaar springt bij het polsstokhoogspringen 5.30, 5.50, 5.60 en 5.70 steeds in de eerste poging!

   • Tom Wouters

    Omdat deze dopingzondaar zijn straf heeft uitgezeten. Hij is overigens niet de enige en aangezien hij dus weer ´gewoon´ aan wedstrijden mee kan doen, is het een beetje raar om niet over hem te berichten. De prestaties van Koppelaar worden officieel erkend. Dus net doen of dat niet zo is, is een beetje raar. Hij komt over een week of wat ook gewoon uit op de EK. Het is nu eenmaal zo dat doping geen levenslange uitsluiting oplevert. Zouden er overigens niet veel atleten meer overblijven…….

   • Dirk, waarom schrijf je eigenlijk met alle respect? Met respect voor wie? In ieder geval niet voor Koppelaar. Of noemen ze jou na die parkeerboete van vorig ook steeds de “wetsovertreder”? verkeersocer

    • Het vergelijken van dopingzondaar met een verkeersovertreder is zo makkelijk,maar zo een andere situatie. Een verkeersovertreder ( in geval van parkeerboete)begaat niet zijn “zonde” om van een ander te winnen of de beste te willen zijn in een sportieve gelijke strijd. Een dopingzondaar doet iets om anderen af te troeven met vals spel. Waarom er over het algemeen weinig respect is voor een dopingzondaar heeft volgens mij ook te maken met het sportieve karakter. Sport draait om eerlijk een gelijke strijd aan te gaan en als je dan valsspeler,breek je toch een bepaalde erecode waar erg weinig begrip voor is. Ik snap daarom wel beetje de gematigdheid rond zijn prestaties.

  • Volledig mee eens Michiel! Snap niet dat Rutger Koppelaar er ineens word bijgehaald… Helaas bieden in het verleden behaalde resultaten geen garanties voor de toekomst, die pet gaat in ieder geval op voor Jip. Ook voor haar trainingsmaatje Bart geen EK (tweede op de NK 10.000 meter), terwijl hij als junior onder leiding van Addy Ruiter liet zien dat hij over uitermate veel talent beschikte.