Krumins en Wolters-Verstegen lopen EK-limiet

Vrijdagavond 8 juni werden in Nijmegen in totaal 77 persoonlijke records en 13 limieten gelopen. Susan Krumins heeft de limiet voor het EK Atletiek in Berlijn voor de 5000 meter behaald tijdens Next Generation Athletics. Krumins kwalificeerde zich in een tijd van 15.22,70 minuten tijdens de thuiswedstrijd in haar geboortestad Nijmegen.


(Foto: Renee Tijdink)

8 Nederlandse limieten
Vrijdagavond regende het limieten voor de EK en WJK Atletiek. Van de in totaal 13 gelopen limieten, werden er acht gelopen door Nederlandse atleten. Eén van de limieten werd gelopen door Jasmijn Bakker op de 3000 meter steeple chase. Bakker liep zichzelf naar de limiet voor het WJK in een tijd van 10.06,48 minuten en zette hiermee een Nederlands jeugdrecord neer.

Ook Bram Anderiessen en Robin van Riel leverden een uitmuntende prestatie in Nijmegen. Beide mannen kwalificeerden zich voor het WJK op de 1500 meter met respectievelijk een tijd van 3.44,67 minuten en 3,43,20 minuten.

Voor het EK <18 wisten Anna Hightower, Yasmine Abbes en Abdi Rahman Mohammed de limiet te behalen voor de 1500 meter.
(Foto: Bjorn Paree)

Favorieten Sanne Wolters-Verstegen en Susan Krumins prezen zichzelf gelukkig tijdens de baanwedstrijd in Nijmegen. Wolters-Verstegen heeft met een tijd van 2.00,82 minuten een startplek veroverd op de 800 meter tijdens de EK Atletiek in Berlijn. Krumins zal aan de start van de 5000 meter staan in Berlijn, dankzij haar limiet van 15.22,70 minuten.

Opvallend was dat veel buitenlandse atleten het Nijmeegse Next Generation Athletics uitkozen als podium voor hun limietpoging. Met 13 limieten, waarvan 5 internationale limieten, kijkt de organisatie terug op een succesvolle avond vol topsport.

PR’s
Naast de vele limieten regende het PR’s op de atletiekbaan in Nijmegen. Team Zevenheuvelen atlete Julia van Velthoven liep bijna 25 seconden van haar pr af op de 5000 meter. Favoriet Mike Foppen verbeterde zijn pr op de 1500 meter met 2 seconden, maar kwam anderhalve seconde tekort voor de EK-limiet.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>