Duitser Arne Gabius niet naar EK in eigen land

Het is de Duitser Arne Gabius niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen in Berlijn in augustus. De 37-jarige atleet is na ruim twee kilometer uitgestapt bij de 10.000 meter in Oslo (Diamond League). Eerder heeft Gabius – de nationale recordhouder met 2.08.33 u.- ook al de Boston-marathon voortijdig beëindigd in april. In Boston is kou, regen en wind de reden om de wedstrijd te staken; in Oslo is het juist weer heel warm met ca. 28 graden in de schaduw.

In het Bislett-stadion wil Gabius zich kwalificeren voor de langste baanafstand, maar dat wordt geen succes. Het is te warm voor de 10.000 meter en hij is niet de enige uitvaller. De Noor Sondre Nordstad Moen wil een aanval doen op het nationale record, maar daar blijft hij een minuut boven. De Europese marathon-recordhouder (2.05.48) finisht na 28.37.92 min. Hij laat ook doorschemeren dat de verwachtingen heel hoog zijn nu hij zo goed heeft gelopen op de halve en de hele marathon. De Zwitser Julien Wanders loopt wel goed in Oslo. Hij blijft met 28.07.15 min. slechts een seconde boven zijn beste tijd. Arne Gabius zegt dat hij na Boston niet goed genoeg heeft kunnen trainen. Hij gaat zich nu richten op een najaarsmarathon. Er staat een trainingsperiode van negen weken op het programma in het Zwitserse St. Moritz.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>