De turbo’s van Dwingeloo: atleten Egbert Nijstad en Roelof Veld

Samen waren ze goed voor 32 nationale titels. Variërend van de middellange afstanden tot de marathon: atleten Egbert Nijstad (75) uit Dwingeloo en Roelof Veld (73) uit Ruinen. Met hun prestaties zetten ze Atletiek Vereniging Dwingeloo (AVD) in de jaren zeventig op de kaart.

24 nationale titels voor Egbert Nijstad
Egbert Nijstad pakte op z’n 22e zijn eerste veldlooptitel op de tien kilometer. Ondanks dat hij als politieagent naar Arnhem verhuisde, bleef hij lid van AVD. Tien jaar lang bepaalde hij het gezicht van Nederland op de langere afstanden. Lees hier verder en bekijk de reportage op RTV Drenthe

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>