Asher-Smith snelt naar Europese best tijd en gaat Schippers voorbij

Dina Asher-Smith, regerend Europees kampioene op de 200m, snelde gisteravond in Oslo naar een Europese best tijd op de 100m. De 22-jarige Asher-Smith is drie jaar jonger dan Dafne Schippers en had tot gisteravond eveneens haar persoonlijke records op de 100m en 200m daterend uit 2015. Op de 100m noteerde de Britse een tijd van 10.92 waarmee ze 0.07s sneller was dan haar beste tijd van 2015. De 10.92 is tevens ook een nieuw Brits record. Met deze tijd neemt Asher-Smith de nummer één positie van Schippers over op de Europese jaarlijst. Schipper noteerde dit seizoen, tot nu toe, als beste tijd 11.01.

1. AHOURÉ, Murielle 10.91
2. AHER-SMITH, Dina 10.92 NR,PB
3. AHYE, Michelle-Lee 11.06
4. NGR OKAGBARE-IGHOTEGUONOR, Blessing 11.12
5. LÜCKENKEMPER, Gina 11.16

Hoogtepunten Oslo

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Volgens mij heeft Asher Smith wat blessure ellende gehad in het afgelopen jaar. Maar in potentie was ze altijd al de grootste concurrente van Schippers op Europees niveau. Zij maakt nu progressie en Schippers al een behoorlijke tijd niet meer. Wordt Berlijn een wisseling van de wacht?