Spaanse sprinter Hortelano ‘zeer tevreden’ na 200 meter in Hengelo

Europees kampioen Bruno Hortelano heeft bij de FBK Games in Hengelo weer zijn eerste 200 meter gelopen sinds 2016. Bij een verkeersongeval in Madrid in dat jaar heeft de 26-jarige atleet verwondingen opgelopen met vooral ernstig letsel aan zijn rechterhand. Hij is nu weer terug op de atletiekbaan. “Zeer tevreden”, zegt hij na zijn 20.35 sec. op de 200 meter in Hengelo. Hortelano heeft alle reden om enthousiast te zijn over zijn rentree. Hij heeft nu drie wedstrijden gelopen en dat is allemaal prima gegaan.

“Mijn eerste 200 meter in bijna twee jaar. Ik ben zeer tevreden. Het is een wedstrijd met internationale kwaliteit. Ik zie ruimte voor verbetering. Dit geeft me veel vertrouwen”. Zijn laatste 200 meter heeft hij gelopen in de halve finale van de Olympische Spelen in Rio in 2016. Hij is ook de Spaanse recordhouder met 20.12 sec. De sprinter is goed te spreken over zijn bocht. “Ik merkte dat het snel en vloeiend ging. Ik kon doortrekken op het rechte stuk”. Eigenlijk heeft zijn goede vorm zich direct aangekondigd bij de twee 400 meters, die hij heeft gelopen bij zijn comeback. Eerst sprint Hortelano in Tenerife al naar 45.96 sec. op de 400 meter om daarna in het Belgische Oordegem een persoonlijk record te lopen met 45.67 sec.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>