Kustmarathon wil niet betalen aan Staatsbosbeheer: route aangepast

De Kustmarathon voert dit jaar niet meer door stukken bos op Walcheren en Westenschouwen. De route wordt aangepast na vele gesprekken tussen de organisatie en Staatsbosbeheer. Aanleiding voor de onderhandelingen die ongeveer vier jaar hebben geduurd, zijn de kosten die Staatsbosbeheer in rekening wil brengen voor handhaving van het gebied waar evenementen zoals de marathon doorheen gaan. Lees verder op PZC.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest zou zijn dat Staatsbosbeheer een vergoeding wil hebben om lopers te laten passeren door een stuk bos. Op grond van welke wet, regel of bevoegdheid mag zij deze vergoeding vragen? Gaat het hier om een stuk groen waar in de dagelijkse praktijk wandelaars ook entree moeten betalen. Ik kom wel eens in de Amsterdamse Waterleidingduinen ten zuiden van Zandvoort. Aan elke bezoeker vraagt Waternet entree. Er staan automaten al wil dit uiteraard niet zeggen dat iedereen entree betaalt.

  • In het Amsterdamse Bos geldt al jaren dat evenement-organisatoren een bijdrage moet betalen, al is onze ervaring als Phanos dat ze hier voor loopevenementen soepel mee om gaan: bv. Olympisch Stadionloop die enkel over verharde padden door het gebied loopt krijgt een grote korting, voor de Boscross (afgelopen jaren ook NK cross) sponsoren ze zelfs, incl. gebruik dranghekken / neerleggen zand / etc.