Inmiddels 33 atleten gekwalificeerd voor EK Atletiek

Voor veel atleten staat het vizier scherp op de EK Atletiek, die van 7 tot en met 12 augustus plaatsvinden in Berlijn. Inmiddels staat de teller van atleten die zich hebben weten te kwalificeren op een individueel onderdeel op maar liefst 33. De totale omvang van het Nederlands team dat naar Berlijn af gaat reizen, kan nog fors groeien mochten de estafetteploegen worden toegevoegd.

Terugkijkend naar de EK Atletiek in Amsterdam in 2016 werd een team van in totaal 55 atleten gepresenteerd en was het Nederlands Team zeer goed vertegenwoordigd.

Met nog enkele mooie wedstrijden op de planning ziet het er momenteel voor Nederland goed uit richting Berlijn. Zo staat vrijdag 8 juni bij Nijmegen Global Athletics de ‘EK limietrace’ op het programma, bij de Gouden Spike op zaterdag 9 juni zullen atleten een gooi doen naar de limiet en uiteraard hebben veel atleten Berlijn in het vizier tijdens de ASICS NK Atletiek (21 tot en met 24 juni). Atleten hebben nog tot en met 22 juli de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de EK Atletiek in Berlijn. Het definitieve team dat deelneemt aan het toernooi wordt de week erna bekend gemaakt.


*Nadine Visser heeft zich gekwalificeerd voor de meerkamp; ze komt alleen op de 100 meter horden uit.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>