In memoriam: Jack Wouters


foto: Facebook

Vandaag bereikte ons het bericht dat Jack Wouters is overleden. De bevlogen trainer is een bekend gezicht in de atletiekwereld. De Brabander was jarenlang bondscoach op de cross en was nog altijd een belangrijke ambassadeur van deze discipline. Hij bracht meerdere generaties topatleten het plezier in de cross bij. Wij wensen zijn gezin veel sterkte met dit verlies.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Jack was ook jaren lang midden- en langeafstandsraket trainer van atletiek vereniging Typhoon uit Gorinchem. Mijn vrouw Riikka Kelja trainde onder de vleugels van Jack en sprak altijd met bewondering over zijn passie, deskundigheid en sfeermakende kwaliteiten. Zelf mocht ik Damen met hem in den lande atletiekclinics verzorgen, hij op loopgebied ik op de meerkamp. Als collega konden we het gied vinden, ik zal hem missen! Wij wensen zijn vrouw , kinderen en naaste familie heel veel sterkte in deze voor hen moeilijk tijd.

    Bert en Riikka Vreeswijk-Kelja

  • Peter Winkek

    In mijn lange trainerscarriere was het altijd een genoegen om Jack Wouters te ontmoeten. Dat was inderdaad elke winter bij de crossers van het nationaal circuit. Toch was de meest gedenkwaardige, vlak na de race van ‘mijn’ atlete Yvonne Hak op de 800 meter. “Man, ze had goud moeten hebben” zei hij en gaf mij zijn stevige hand. Hij was de eerste die mij dit hardop zei. Zeven jaar later kreeg onze altijd correcte collega gelijk toen de zilveren plak alsnog vervangen werd door goud. Jack, bedankt voor alle fijne ontmoetingen.