Jip Vastenburg snelt naar sub 9 minuten op de 3.000m

Jip Vastenburg heeft gisteravond tijdens de Track Meetings in Utrecht een snelle 3.000m gelopen. De 24-jarige atlete noteerde in een mixed race een tijd van 8’55.81. Op Twitter geeft ze als reactie: ‘8.55 op de 3000m! Een heerlijke wedstrijd gelopen en weer een hele grote stap gemaakt. Beste wedstrijd op de baan in jaren.’

Bij de meisjes B liep Manjorie Janssen de 3.000m in 9’35″11. Janssen, die afgelopen week haar 15e verjaardag vierde, bleef daarmee 4 seconden onder de limiet voor het EK U18 in Gyor. Met haar tijd was ze maar liefst 18 seconden sneller dan haar oude persoonlijke record. Dit is de tweede afstand waarop zij een EK limiet loopt. In Oordegem liep ze onlangs de EK U18 limiet op de 1500m.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Rene Godlieb

  Zeer goed.
  In het verleden meer races gezien die hoopvol waren voor de toekomst, maar helaas lukte dat dan niet om de lijn door te trekken. Hopelijk trekt ze de lijn nu wel goed door..

  • Afgezet tegen haar pr’s op de 5 en de 10 kilometer is het, ook al is ze meer van het langere werk, nog niet een echt behoorlijke tijd. Ik begrijp niet dat hier in het artikel zo juichend over gedaan wordt.

 • Nog een volledige off-topic maar absoluut het vermelden waard:
  Sven Jansons, B-junior Altis Amersfoort, haalde afgelopen weekend tijdens NK meerkamp 7340 punten! Een verbetering van ruim 300 punten op de Ned. ranglijst ooit, 2e plaats op wereldranglijst.

 • Spelbrekertje… waar gaat dit over haha.
  Gaan we nu de laatste prestaties van junioren posten:)
  Er zijn vele jonge talenten en kampioenen op de training maar dat zegt verder helemaal niets:)