Lisanne de Witte loopt 53.10s. op 400 meter in Bydgoszcz

Laura en Lisanne de Witte hebben beide 400 meter gelopen bij de achttiende editie van het Athletics Festival in het Poolse Bydgoszcz. De limiet voor de Europese kampioenschappen (6-12 augustus) is 52.50 sec. Lisanne de Witte zet 53.10 sec. op de klok en Laura de Witte 53.60 sec. De Poolse Justyna Swiety-Ersetic wint met 51.56 sec.

Er zijn wisselende omstandigheden met de wind. De hordensprinters hebben wind tegen, maar op de 100 meter van de mannen is er meewind (+1.3 m/s). Hensley Paulina eindigt als tweede met 10.39 sec. achter de Brit Harry Aikines-Aryeety (10.31). De 800 meter bij de mannen is relatief goed bezet, alhoewel de nationale toppers Adam Kszcot en Marcin Lewandowski ontbreken. De Keniaan Nicholas Kipkoech wint met 1.46.15 min. voor de Amerikaan Eric Sowinski (1.46.43) en de Deen Andreas Bube (1.46.44). Voor Bube is het jaren geleden dat hij zo’n tijd heeft gelopen en hij pakt ook direct een ticket voor de EK in Berlijn. De Deense loper heeft eerder twee zilveren EK-medailles gewonnen. Het polsstokhoogspringen in Bydgoszcz wordt gewonnen door de Pool Piotr Lisek (5.85) voor zijn landgenoot Pavel Wojciechowski (5.75).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   • dat klopt Martijn,maar was dat niet de eerste periode na de overstap,toen er nog weinig rendement was van de nieuwe trainingsaanpak. nadien kwam er geen progressie.

 • Sven Ootjers

  Lisanne is begin januari 2017 bij mij komen trainen begin juni liep ze voor het eerst onder de 52 en een paar weken later haar PR van 51.71.
  Na een winter hard trainen liep ze afgelopen week onder de 52….maar inderdaad niet sneller dan vorig jaar. Het mag duidelijk zijn dat we daar wel voorgaan.

  We kunnen over juiste of slechte keuze’s spreken.

  Een overstap is naar mijn idee altijd lastig voor coach en atleet . De praktijk wijst uit dat het bij de meeste atleten vaker niet werkt dan wel.
  Ik ben blij dat Lisanne veel heeft meegekregen bij TDR en dat de omgeving waarin ze nu traint haar weer (naar mijn idee) andere belangrijke eigenschappen aan het leren is.